Ο Γαγιέγος απελευθερώνει τον Μεγιάδο και του προσφέρει σιγουριά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η πολυαναμενόμενη, κοινή, παρουσία των δύο παικτών στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα της.

Από την πρώτη ημέρα απόκτησης του Φελίπε Γαγιέγος ο κόσμος του ΟΦΗ αδημονούσε να τους δει μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Και είναι γεγονός πως το δίδυμο των δύο κεντρικών χαφ του ΟΦΗ, στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και το δημιουργικό λειτούργησε άψογα με τους δυο τους να δείχνουν πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Είναι γεγονός πως ο Χιλιανός χαφ παρέχει στον Μεγιάδο την ασφάλεια που θέλει ο Αργεντινός ώστε να ξεκινήσει από τα δικά του πόδια το build up αφού είδαμε στο Αγρίνιο πως με το καλημέρα ανέλαβε τον ρόλο του Γαγιέγος στα προηγούμενα ματς και στον οποίο ο ίδιος έχει καθιερωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Αναλαμβάνοντας δηλαδή καθήκοντα, άτυπου, τρίτου στόπερ παίρνοντας την μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς του ΟΦΗ ώστε να ξεκινάει το παιχνίδι από τα δικά του πόδια.

Με τον Γαγιέγος να παίζει στο πλάι του Μεγιάδο, ο Αργεντινός δεν έχει τον ρόλο του… “χωροφύλακα” στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ, δεν χρειάζεται να τρέχει για δύο και τρεις παίκτες όπως το βλέπαμε να συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια. Δεδομένου ότι ο Φελίπε Γαγιέγος έχει την δυνατότητα, τα προσόντα και τα “πνευμόνια” για να παίξει αυτόν τον ρόλο, ο Μεγιάδο και απελευθερώνεται αλλά και παράλληλα μπορεί να εξοικονομεί δυνάμεις ώστε να αφοσιώνεται στα δημιουργικά του καθήκοντα.

Για να αντιληφθεί κάποιος την χρησιμότητα της παρουσίας του Γαγιέγος δίπλα στον Μεγιάδο, ο Αργεντινός στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε ποσοστό ολοκληρωμένων μεταβιβάσεων που έφτασε στο 80% με 40 πάσες σε όλη την διάρκεια του αγώνα και 72,7% πετυχημένο ποσοστό στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook