Μαρινάκης στον Athletic: “Ευτυχία για τον ΟΦΗ να έχει τον Νέιρα, όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι ο Νιόπλιας”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Πέτρος Μαρινάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον “μαέστρο” Χουάν Νέιρα αποθεώνοντας τον Αργεντινό χαφ ενώ εξέφρασε την πίστη του πως ο ΟΦΗ μπορεί να μπει στα play offs.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την φετινή παρουσία του Χουάν Νέιρα: “Είναι βαρόμετρο για τον ΟΦΗ, ευτυχία για την ομάδα να έχει έναν τέτοιο παίκτη. Κάθε χρόνο αποδεικνύει γιατί είναι σημαντικός για την ομάδα είτε με γκολ, είτε με ασίστ προσπαθεί πάντα για την ομάδα και παρότι έχει τέτοια ποιότητα είναι ομαδικός και παίζει για το σύνολο”.

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει από τον Χουάν Νέιρα: “Πρώτον χάνει πολύ δύσκολα την μπάλα, δεύτερον μπορεί να βγάλει μια ασίστ από το πουθενά και να αλλάξει την ροή του αγώνα, τρίτον είναι παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία βγάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Για την αλλαγή θέσης που τον καθιέρωσε στον ΟΦΗ: “Με τον Χάιμε προπονητή ενδεχομένως εκείνος είδε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα βάζοντας τον στην θέση “8”. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει, πάει μπροστά και γίνεται διαφορετικό. Ο Χάιμε έδωσε την δυνατότητα στον Νέιρα να αποδώσει στο μάξιμουμ ως “οχτάρι” γιατί σε αυτήν την θέση παίρνεις περισσότερο την μπάλα, ο Νέιρα το κάνει και ήταν αυτό που χρειαζόταν γιατί μπορεί να φτιάχνει παιχνίδι, να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του αλλά και για την υπόλοιπη ομάδα”.

Για το αν βλέπει δικά του στοιχεία στον Νέιρα: “Ο κάθε παίκτης έχει προσωπικότητα, σίγουρα εγώ είχα περισσότερη κίνηση στον κενό χώρο όμως ο Νέιρα είναι καλύτερος παίκτης από εμένα με την μπάλα στα πόδια. Έρχεται από πίσω σε πολλές φάσεις, σκοράρει ως τρέιλερ και μπορεί να κάνει γκολ από παντού”.

Για την πληρότητα στα χαφ του ΟΦΗ: “Ο φίλος μου ο Νίκος έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έξι χαφ πολύ υψηλού επιπέδου. Όλοι οι παίκτες είναι πρώτης γραμμής και σε μια γεμάτη χρονιά πρέπει να έχεις δυνατότητες και λύσεις. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, εκείνος γνωρίζει πως να τους διαχειριστεί και όποιος είναι πιο έτοιμος και μπορεί να προσφέρει θα παίζει”.

Τι λείπει από τον ΟΦΗ: “Κατά την γνώμη μου λέιπει ένα φορ που θα έχει το εύκολο γκολ όμως πιστεύω πως στο μέλλον θα μας δώσουν γκολ και ο Καστάνιος και ο Ντουρμισάι. Είναι νωρίς ενδεχομένως να βγουν συμπεράσματα”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ: “Τι να πούμε τώρα για τον Νίκο, είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείται με το ποδόσφαιροο. Το είχα πει και πέρυσι πως η δική του παρουσία είναι σημαντική για τον ΟΦΗ και ολόκληρο τον οργανισμό. Όταν έφυγε ο Γιώργος Σίμος, καλώς ή κακώς και ανεξάρτητα από την απόφαση, ότι ο Νίκος έπρεπε να αναλάβει το τιμόνι του ΟΦΗ. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα για την αξία του Νίκου, όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποιος είναι”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Νομίζω πως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό. Εγώ προσωπικά έτσι θέλω να βλέπω τον ΟΦΗ, στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιξαν ρόλο ο βαθμός δυσκολίας και οι απουσίες και όταν όλα τα παιδιά είναι εντάξει τότε θα ξεκινήσει να παίζει και καλό ποδόσφαιρο”.

Για το αν μπορεί να μπει ο ΟΦΗ στα play offs: “Το φετινό πρωτάθλημα είναι υψηλού ανταγωνισμού, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και καλές όπως ο Βόλος. Βλέπω πως δεν υπάρχει εύκολη η ομάδα όμως ο ΟΦΗ, με βάση την εικόνα κόντρα στον Παναιτωλικό, πιστεύω πως θα βελτιώνεται συνεχώς και θα παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο Νιόπλιας και είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες ότι θα βελτιώνεται συνεχώς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook