Ο Αλιρεζά Ραμπανί και η εξαιρετική φυσική κατάσταση του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιμονή του ΟΦΗ και του Γιώργου Σαμαρά στον Ιρανό γυμναστή Αλιρεζά Ραμπανί αποδίδει καρπούς με τους ποδοσφαιριστές του να ανεβάζουν στροφές στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Το όνομα του Αλιρεζά Ραμπανί μπήκε στην καθημερινότητα του ΟΦΗ στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου όταν και η ΠΑΕ έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας της με τον 38χρονο Ιρανό γυμναστή.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Αλιρεζά Ραμπανί εργαζόταν στην χώρα του και συγκεκριμένα στην Εστεγκχλάλ και την Σεπαχάν αποτελώντας τον κορυφαίο, στην ειδικότητα του, στην πατρίδα του. Ο ΟΦΗ δεν είναι η πρώτη ομάδα που εργάζεται μακριά από την πατρίδα του αφού την σεζόν 2018 – 2019 εργάστηκε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας αποτελώντας προσωπική επιλογή του τότε Ολλανδού τεχνικού των Πορτογάλων Μαρσέλ Κάιζερ. Ο πρώην προπονητής του Άγιαξ παρέμεινε στον πάγκο της Σπόρτινγκ μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 όταν και απολύθηκε μετά από μια ήττα από την Ρίο Άβε και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του πορτογαλικού τύπου ο Ραμπανί επιλέχθηκε από τον Ολλανδό λόγω της εξαιρετικής δουλειάς του Ιρανού στα τμήματα υποδομής των Πορτογάλων.

Ο Ραμπανί παρότι βρέθηκε στο Ηράκλειο στα μέσα Σεπτέμβρη είχε την επίβλεψη της εκγύμνασης των παικτών από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας του ΟΦΗ καθώς συνεργαζόταν άτυπα αφού απέμενε η ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Σεπαχάν ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα. Ο Ραμπανί βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ και τον Γιάννη Γράμμο που είχε επίσης την επίβλεψη των προπονήσεων στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Παρότι οι συνθήκες συνεργασίας ανάμεσα στον Ραμπανί και τον ΟΦΗ ήταν εξαρχής δύσκολες, λόγω του ότι ο ίδιος βρισκόταν στο Ιράν αλλά και της πρότερης συνεργασίας του, στην ΠΑΕ είχαν αποφασίσει από νωρίς να τον περιμένουν ενώ ο Γιώργος Σαμαράς

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει δείξει στο φετινό πρωτάθλημα ότι ανεβάζει στροφές στο τελευταίο 20λεπτο παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα φυσικής κατάστασης και παράλληλα ότι μετά από τέσσερις μήνες έχουν αποφευχθεί οι μυϊκοί τραυματισμοί με εξαίρεση αυτόν του Τοράλ που ωστόσο υπάρχει εξήγηση λόγω της αποχής του Ισπανού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook