Ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει τον Τοράλ να χαμογελάσει ξανά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Ισπανού, πρώην wonderkid, να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και το Gentikoule καταγράφει τα πεπραγμένα του στο ντεμπούτο του με τα “ασπρόμαυρα”.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Τζον Τοράλ με την φανέλα του ΟΦΗ έγινε μέσα στο Αγρίνιο και κόντρα στον Παναιτωλικό. Στην πρώτη εμφάνιση του με τα “ασπρόμαυρα” ο 26χρονος Ισπανός παρουσίασε ψήγματα της μεγάλης αξίας που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής και παρότι βρέθηκε στην ενδεκάδα σε μια ξένη, προς αυτόν, θέση έδειξε κάνοντας τα… απλά πως δεν χρειάζεται να κάνεις ντρίμπλες, τακουνάκια και τσαλιμάκια για να δείξεις ότι είσαι παίκτης υψηλού επιπέδου.

Όπως έδειξε και στην προετοιμασία του ΟΦΗ στην Ολλανδία, ο Ισπανός μέσος είναι που του αρέσει να κινείται στον άξονα, ακόμα και χθες βάσει της εικόνας του μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου αρκετές φορές κινούνταν κάθετα αφήνοντας την θέση του στα άκρα της επίθεσης. Με ακρίβεια 80% στις πάσες, συνολικά έκανε 12, βοήθησε πάρα πολύ στο άπλωμα του παιχνιδιού του ΟΦΗ, ειδικά στο διάστημα που εκείνος είχε την κατοχή της μπάλας έναντι του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο.

Τι μας έδειξε ο Τζον Τοράλ στην πρώτη του, επίσημη, εμφάνιση με την φανέλα του ΟΦΗ;

Έδειξε ξανά την γρήγορη αντίληψη του χώρου που διαθέτει και πως του αρέσει να παίζει με την μια. Δεν καθυστερούσε σε κανένα σημείο την ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΟΦΗ, επιζητούσε την μεταβίβαση και με το πρώτο κοντρόλ – δεν ήθελε να την κρατάει στα πόδια του αλλά αντιθέτως έπαιζε κάθετο ποδόσφαιρο ενώ είχε και δύο τελικές προσπάθειες – μια κεφαλιά και ένα σουτ που κατέληξαν άουτ.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν είπε λάθος μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό πως “αυτός είναι ο λόγος που τον πήραμε”. Παρότι του λείπει η διάρκεια, δεν μπορούσε να παίξει παραπάνω μετά από μια αποχή τριών μηνών από επίσημα παιχνίδια και ενώ μετρούσε μόλις ένα 45λεπτο στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Πόρο – πήρε τον μάξιμουμ χρόνο συμμετοχής που θα μπορούσε να του δώσει ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Ένας ποδοσφαιριστής που το προηγούμενο καλοκαίρι αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή του ΟΦΗ, επί εποχής Μπούση, που ο Γιώργος Σαμαράς περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη συμπεριφορά να τον πείσει να αφήσει την πολύχρονη παρουσία του στην Αγγλία για να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ. Ένας παίκτης που υπό άλλες συνθήκες, εάν ήταν πιο τυχερός στην καριέρα του μην αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω, δεν θα περνούσε ούτε πάνω από τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook