Ο Μπαλογιάννης, ο Νιόπλιας και η ουδεμία έκπληξη για την θέση του στην 11αδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η δοκιμή με τον Μπαλογιάννη κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και η ψυχολογική προετοιμασία προς τον 23χρονο.

Η αρχική ανάγνωση της 11αδας είναι γεγονός πως προκάλεσε μια έκπληξη σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του Νίκου Νιόπλια να ξεκινήσει βασικό τον Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη στην θέση του αριστερού μπακ.

Το Gentikoule λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μετέφερε το ρεπορτάζ από το Αγρίνιο πως ο Νίκος Κοροβέσης αισθάνεται ενοχλήσεις και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξεκινούσε βασικός κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ωστόσο αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως με τον Λυμπεράκη να έχει τεθεί νοκ άουτ από την αναμέτρηση του Αγρινίου λόγω της ίωσης από την οποία είχε προσβληθεί και κατά την διάρκεια των προπονήσεων της προηγούμενης εβδομάδας ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε τον Μπαλογιάννη ως αριστερό μπακ στέλνοντας του το μήνυμα ότι ενδεχομένως και να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την θέση στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Κοροβέσης είχε ενοχλήσεις στην μέση με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο και να μην χρησιμοποιηθεί εν τέλει. Όμως ο Νιόπλιας φρόντισε να στηρίξει ψυχολογικά τον Μπαλογιάννη και οι δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ανέδειξαν την πίστη του και την θέληση του να δουλέψει μαζί του σε μια θέση που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας βέβαια ελάχιστες φορές.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Μπαλογιάννης συμμετέχει στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου προπονητή. Ο τότε 19χρονος ποδοσφαιριστής δουλεύει αρκετά και ο Ρουμάνος του δίνει χρόνο συμμετοχής ως αριστερό μπακ. Ο ίδιος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις την ίδια χρονιά και μιλώντας στον Arena FM αναφέρεται στην χρησιμοποίηση του στο αριστερό άκρο της άμυνας που δηλώνει πρόθυμος να παίξει παντού: «Η θέση που ξέρω καλύτερα είναι αυτή του μέσου. Έτυχε, βέβαια, να παίξω και ως αριστερό μπακ στο παρελθόν και μου άρεσε αυτή η θέση. Το σημαντικό για μένα είναι να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του προπονητή, σε όποια θέση και αν με χρησιμοποιήσει».

Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του Νίκου Νιόπλια πως “ο Μπαλογιάννης μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος και να αποτελέσει σημαντική επιλογή για την θέση του αριστερού μπακ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook