Μπαίνει στην εξίσωση και ο Λάζαρος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα παιδί που ήρθε από μια χαμένη χρονιά, που το ταλέντο του σπανίζει και ήδη έχει προσφέρει γκολ και βαθμούς δίχως να έχει σκοράρει ακόμα.

Ο Λάζαρος Λάμπρου ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και είναι γεγονός ότι η έλευση του στον ΟΦΗ δημιούργησε προσδοκίες από όλους. Και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα παιδί που το ταλέντο του όχι μόνο υπάρχει αλλά περισσεύει και που ο ίδιος το γνωρίζει πως για εκείνον οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Και όχι άδικα.

Μετά από μια χρονιά που μοιράστηκε ανάμεσα στην Ολλανδία (Τβέντε) και την Ελλάδα (ΠΑΟΚ) δίχως να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θα περίμενε. Η μεταγραφή του στον ΟΦΗ ήταν κάτι που το ήθελε ο ίδιος, άλλωστε υπήρξε πρόταση από την Τσβόλε με τον ίδιο να θέλει να κατηφορίσει στο Ηράκλειο και να λέει “όχι” στους Ολλανδούς. Τα ξεσπάσματα του κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος είναι μεμονωμένα όμως αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή που του έλειψε ο αγωνιστικός ρυθμός για μια ολόκληρη χρονιά. Ουσιαστικά με ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια του κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς, ήταν ανενεργός. Ένας παίκτης άλλωστε αποκτά ρυθμό μέσα από επίσημα παιχνίδια, όταν σκληραγωγείται σε συνθήκες κανονικού 90λεπτου – κάτι που δεν συνέβη πέρυσι ποτέ.

Φέτος ήδη δύο ατομικές ενέργειες του έφεραν γκολ και μπορεί ο ίδιος να μην έχει σκοράρει ακόμα αλλά τόσο στα Γιάννενα, όσο και στο Αγρίνιο από τα δικά του πόδια ήρθαν τα γκολ του ΟΦΗ. Κόντρα στον ΠΑΣ κερδίζει το πέναλτι, κόντρα στον Παναιτωλικό κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, περνάει σαν σταματημένο τον Λούι και αν προσέξει κάποιος που κάνει το γύρισμα του, στοχεύει τον Μαλλή αφού 9/10 περιπτώσεις που ο αμυντικός έχει κάνει τέτοια τοποθέτηση η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα – δείγμα της ποδοσφαιρικής εξυπνάδας του 24χρονου εξτρέμ.

Το σημαντικότερο για τον ΟΦΗ είναι πως ο Λάμπρου αρχίζει να μπαίνει στην εξίσωση και σιγά σιγά ανεβάζει στροφές. Ήρθε στις 31 Αυγούστου, ο Νίκος Νιόπλιας διαχειρίστηκε άψογα την έλευση του 24χρονου εξτρέμ αφού δεν γινόταν να μπει αμέσως στην ενδεκάδα και έπρεπε να πάρει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στα θέλω του ΟΦΗ. Με την χθεσινή του εμφάνιση, αλλά κυρίως με εκείνη στα Γιάννενα όπου στο τελευταίο 20λεπτο παραλίγο να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι με τις δύο ευκαιρίες στο τελευταίο 20λεπτο, ο Λάμπρου δείχνει πως αρχίζει να ανεβάζει στροφές, να μπαίνει στην εξίσωση του ΟΦΗ και κυρίως δένει με το υπόλοιπο γκρουπ εν αναμονή των επόμενων αγώνων που θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook