Συσπειρωτικός Γκουλής στον Athletic: “Γιατί πρέπει να υπάρχει γκρίνια χωρίς λόγο; Όλοι δίπλα στο όραμα που έχουν για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια κατάθεση ψυχής ο εμβληματικός Νίκος Γκουλής μίλησε στον Athletic Radio 104,2 έστειλε μήνυμα ενότητας ενόψει της συνέχειας και έκανε την πρόβλεψη πως “ο ΟΦΗ έχει καλή ομάδα για να μπει στην εξάδα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκουλής στον Athletic Radio 104,2

Για το ξεκίνημα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: “Είναι αρχή του πρωταθλήματος, ουσιαστικά το ρόστερ ξεκίνησε να χτίζεται προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κάνοντας δύο προσθήκες που πιστεύω πως θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα. Έχει παρουσιάσει μια εικόνα μέχρι τώρα που άρεσε τις περισσότερες φορές και πιστεύω πως είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει σημαντική θέση. Εγώ βλέπω πως ο ΟΦΗ έχει ομάδα για να μπει στα play offs”.

Για το πως έζησε από κοντά τον οργανισμό του ΟΦΗ: “Τώρα που ήρθα στο Ηράκλειο, το έζησα, το είδα αλλά το γνώριζα γιατί μιλάω με τα παιδιά πως πρόκειται για έναν οργανισμό που ο καθένας κάνει αυτό που χρειάζεται και είναι υπεύθυνος στον δικό του τομέα. Στον ΟΦΗ δημιουργείται μια πολύ καλή κατάσταση, ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει, υπάρχουν παιδιά που αγαπούν την ομάδα και πρέπει να υπάρχει μια ενότητα από όλους”.

Για το αγωνιστικό πρόσωπο του ΟΦΗ: “Παιδιά θέλει χρόνο, ο ΟΦΗ έχει ανθρώπους που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Όλα τα παιχνίδια θέλουν την ίδια συγκέντρωση και την ίδια κουλτούρα. Ο ΟΦΗ κατεβαίνει για να κερδίζει, αυτό είναι το όνομα του, πιστεύω πως πάντα σκέφτεται για τη νίκη, σίγουρα το πρόγραμμα που είχε ήταν απαιτητικό και βαθμολογικά δεν είναι άσχημα ότι έχει πάρει μέχρι τώρα”.

Για το που θα κινηθεί το πρωτάθλημα: “Είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε ομάδες που τώρα παρουσιάζουν λίγα πράγματα και θα είναι διαφορετικές στην συνέχεια, άλλες που έμειναν πίσω και θα εμφανιστούν καλύτερες. Θέλουν χρόνο για να δέσουν, εγώ πιστεύω και το λέω από τώρα πως ο ΟΦΗ είναι μια από τις ομάδες που έχουν τα πάντα για να μπουν στην εξάδα”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Είμαι πάντα αισιόδοξος, υπάρχει θετική σκέψη και ο ψυχισμός είναι μεγάλο πράγμα. Ο ΟΦΗ σιγά – σιγά θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο κόσμος που είναι μεγάλη δύναμη θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, επανέρχονται οι τραυματίες, έγιναν κινήσεις στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου που θα βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Υπάρχουν μέσα στο club σημαντικοί άνθρωποι που το διευθύνουν και στην εξίσωση μπαίνει και ο κόσμος που πάντα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην ταυτότητα του ΟΦΗ. Βλέπω πως αρχίζει να αποκτά μια αγωνιστική ταυτότητα, όλοι γνωρίζουμε πως όλα τα συστήματα και οι τακτικές βγαίνουν από την ποιότητα των παικτών. Επιστρέφουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και ο ΟΦΗ δεν θα έχει πρόβλημα στην συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Για τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν: “Εμένα μου αρέσει ο τρόπος και η οργάνωση του ΟΦΗ, γιατί δηλαδή πρέπει να βρίσκουμε πάντα κάτι που δεν μας αρέσει; Ο ΟΦΗ είναι ένας οργανισμός που θέλουμε όλοι μας να πηγαίνει καλά. Πάντα υπήρχε γκρίνια και χωρίς λόγο .Όλοι που γκρινιάζουν θα πρέπει να έχουν μια θετική σκέψη προς τον οργανισμό του ΟΦΗ και να τον βοηθήσουν. Τώρα που ήρθα στο Ηράκλειο διέκρινα μια μεγάλη οργάνωση, σε όλους τους τομείς, και πραγματικά τα παιδιά που είναι στον ΟΦΗ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ένας οργανισμός όταν έχει μια συγκεκριμένη κουλτούρα, πρέπει να είναι αμετακίνητος στις απόψεις του. Ακόμα και όταν κάνουμε λάθη, να τα παραδεχόμαστε με ταπεινότητα και να προχωράμε μπροστά. Δεν καταλαβαίνω την γκρίνια που υπάρχει από ορισμένους, γιατί πάντα πρέπει να ανακαλύπτουμε πάντα κάτι κακό ή αρνητικό;”

Για την υπομονή και την πίστη στον ΟΦΗ: “Όταν θες να χτίσεις κάτι, ξεκινάς από τα θεμέλια. Δεν πας να χτίσεις από τον τρίτο όροφο. Τι άλλο πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ; Πρωταγωνιστεί, είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Το να γκρινιάζεις είναι το εύκολο και πρέπει να λέγονται τα θετικά με την έννοια της κριτικής και όταν υπάρχει ένα αρνητικό να το λέμε. Το να ανακαλύπτουμε όμως συνέχεια αρνητικά και χωρίς λόγο, αυτό είναι κάτι που εγώ δεν το καταλαβαίνω. Τα λέω αυτά γιατί πάντα είμαι ειλικρινής και πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι”.

Για το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ: “Πιστεύω πως υπάρχει η διάθεση όμως μερικές φορές αυτό δεν βγαίνει και δεν γίνεται σκόπιμα. Ο ΟΦΗ παίζει επιθετικά και είναι θέμα ρυθμού. Θα το βρει στην συνέχεια, είναι πολύ λίγες οι αγωνιστικές για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τώρα”.

Για το πως βλέπει ο ίδιος το project του ΟΦΗ: “Είμαι πάντα ειλικρινής και λέω αυτό που νιώθω. Το συναίσθημα δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται και είναι ένα πράγμα που βγαίνει από μέσα σου. Όταν είσαι συναισθηματικός δεν γίνεται να μην δεθείς με αυτά που σε ενώνουν. Ο ΟΦΗ έχει σωστή οργάνωση, θα γίνουν και λάθη αυτό είναι κάτι φυσιολογικό όμως δεν θα προσπαθήσω να βρω ότι κάτι φταίει πάντα όταν δεν φταίει. Και λάθη να γίνουν, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από κανέναν. Στον ΟΦΗ υπάρχει ένα όραμα, δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτά τα παιδιά. Δηλαδή επειδή ο ΟΦΗ έχει μόνο ισοπαλίες πρέπει να βρούμε να πούμε κάτι κακό; Δεν είναι έντιμο, δεν είναι δίκαιο, όλοι πρέπει να βοηθήσουν και να σκεφτούν το όραμα που έχουν αυτά τα παιδιά για τον ΟΦΗ. Ο κόσμος πρέπει να συνδράμει ακόμα περισσότερο, έχει δυναμική και εκείνοι που γκρινιάζουν να μην γκρινιάζουν για το τίποτα και να βοηθήσουν την ομάδα με όλη τους την δύναμη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook