ΘΕΜΑ: Η ανάλυση του ρόστερ του ΟΦΗ | Tα +/- και η στόχευση για τον Γενάρη του 2022

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος έχουμε και μια πρώτη εικόνα για το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ και το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Ο ΟΦΗ με ένα πολύ ενεργητικό καλοκαίρι, προχώρησε σε οκτώ προσθήκες ενώ στον αντίποδα περισσότεροι ήταν εκείνοι που έφυγαν, όπως αναμενόταν δηλαδή, αφού ο αριθμός εκείνων που αποχώρησαν ανέρχεται σε διψήφιο ενώ προέκυψαν και δύο πωλήσεις: Ο Στάρτζεον στην Πολωνία για την Ράκοβ και ο Σαρδινέρο στην Αυστραλία για την Περθ Γκλόρι.

Ουσιαστικά, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, από όσους αποχώρησαν από τον ΟΦΗ ως βασικοί λογίζονταν οι δύο τελευταίοι που αποτέλεσαν και τους πρώτους σκόρερ της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

ΗΡΘΑΝ

Λάμπρου (ΠΑΟΚ), Γαγιέγος (Ατλέτικο Σαν Λουίς), Πασαλίδης (Αστέρας Τρίπολης), Επασί (Λαμία), Τοράλ (Μπέρμιγχαμ), Καμάου (Γουέστερν Σίδνευ), Φαν Ντάινεν (Τσβόλε), Ντουρμισάι (ΟΣΦΠ).

ΕΦΥΓΑΝ

Σμπώκος, Βαφέας, Σακόρ, Μίγγος, Σουρνάκης, Φερέιρα, Σολίς, Στάρτζεον, Βαζ, Νοικοκυράκης, Σαρδινέρο, Γκαργκαλατζίδης

Η ανάλυση του πάρε δώσε του ΟΦΗ

Σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2020 όπου ο ΟΦΗ επένδυσε σε αξία και ταλέντο αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Ουές, Διαμαντής, Γρίβας, Μπαλογιάννης, Λυμπεράκης, την φετινή σεζόν επέλεξε να πάει σε παίκτες που προσθέτουν εμπειρία και βαρύ βιογραφικό όπως ο Γαγιέγος και ο Τοράλ ή λύσεις ενδεκάδας όπως οι Επασί, Πασαλίδης

Οι δύο προσθήκες που προσδοκούν στον ΟΦΗ να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την, δεδομένη ποιότητα που υπάρχει στο κέντρο είναι εκείνες των Γαγιέγος, Τοράλ. Τα πρώτα δείγματα γραφής του Χιλιανού είναι άκρως θετικά και ενθαρρυντικά ενώ ο Ισπανός στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στην πρώτη εμφάνιση του με την φανέλα του ΟΦΗ στο φιλικό με την Βέστερλο και αναμένεται να είναι διαθέσιμος από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με την απόκτηση του Επασί πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία στην θέση του τερματοφύλακα, με Πασαλίδη είναι υπερπλήρης στο κέντρο της άμυνας, για τους δύο κεντρικούς χαφ αναφερόμαστε παραπάνω και με τις προσθήκες των Λάμπρου, Καμάου κάλυψε τα κενά που υπάρχουν στις θέσεις των εξτρέμ. Ο Φαν Ντάινεν, που στην πλειοψηφία των παιχνιδιών έχει αγωνιστεί ως αριστερό χαφ, θεωρείται επιθετικός και δεν έχει παίξει ακόμα στην θέση του ενώ ο Ντουρμισάι καλείται να καλύψει την φανέλα με το νούμερο 9 που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε πέρυσι.

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το ρόστερ του ΟΦΗ, σε σχέση με την περσινή σεζόν, δείχνει να είναι καλύτερο ενώ υπάρχει υπεροπλία στον άξονα με έξι παίκτες πρώτης γραμμής που θεωρούνται βασικοί όλοι τους. Εκεί που φαίνεται πως υπάρχει κενό και δεν καλύφθηκε στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου είναι στην θέση του αριστερού μπακ και ενός ακόμα εξτρέμ αφού ποσοτικά εκεί εμφανίζεται κενό και όπως φάνηκε μέχρι στιγμής ο Νιόπλιας είναι υποχρεωμένος να καταφεύγει σε αλχημείες για να το καλύψει.

Θεωρείται δεδομένο πως ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η στόχευση που πρόκειται να γίνει αφορά σε αυτές τις δύο θέσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook