Το “Γεντί Κουλέ” δημιουργεί όμορφες ιστορίες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η φετινή σεζόν έχει δημιουργήσει δύο ακόμα ιστορίες που σίγουρα θα μνημονεύονται στο πέρασμα του χρόνου. 

Πάντα όταν ο ΟΦΗ παίζει μέσα στο Ηράκλειο βρίσκονται οι αφορμές για να δημιουργούνται ωραίες ιστορίες στο πέρασμα του χρόνου. Και ήδη φέτος έχουν δημιουργηθεί ακόμα δύο που στο μέλλον θα μνημονεύονται από τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας. Η χρονιά ξεκίνησε με την επική ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ όταν μέσα σε 12 λεπτά κατάφερε να ανατρέψει το 0-3 κάνοντας το 3-3. Κάτι που μέσα στο πέρασμα του χρόνου θα ειπωθεί ξανά και ξανά για την κατάθεση ψυχής των ίδιων των ποδοσφαιριστών του Νίκου Νιόπλια.

Η άλλη, όμορφη ιστορία, καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής. Μπορεί να μην αποτέλεσε συλλογικό επίτευγμα όμως αναμφίβολα το ατομικό και η επιστροφή του Αντίλ Ναμπί μετά από 12 ολόκληρους μήνες που συνδυάστηκε μάλιστα με ένα πανέμορφο γκολ είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσει και ο ίδιος ο Άγγλος. Φαίνεται πως το “Γεντί Κουλέ” ελκύει τον Αντίλ Ναμπί που ήδη μετράει τρεις προσωπικές ιστορίες που αναμφίβολα δεν μπορούν να ξεχαστούν. Ούτε από τον ίδιο, αλλά ούτε και από τον κόσμο του ΟΦΗ. Η αρχή γίνεται με το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 2019. Έχει έρθει στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες πριν και ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Ξεκινάει βασικός και μπαίνει η σφραγίδα του στο ματς καθώς συστήνεται στον κόσμο της ομάδας με δύο εκτελέσεις φάουλ που φέρνουν και τη νίκη.

Λίγους μήνες μετά, στον αγώνα – θρίλερ κόντρα στον Πλατανιά, ο Αντίλ Ναμπί είναι εκείνος που γράφει τον επίλογο και την παραμονή του ΟΦΗ στην Superleague. Το γκολ – φάουλ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης είναι εκείνο που κρατάει τον ΟΦΗ στην κατηγορία και τον σώζει από έναν βάναυσο και προσβλητικό υποβιβασμό. Η ιστορία έγραψε, ο Άγγλος στάθηκε άτυχος αφού χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για έναν ολόκληρο χρόνο και το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου 2021, 12 μήνες μετά την επιστροφή του στην δράση την συνδυάζει με ένα υπέροχο γκολ. Που ναι δεν έφερε βαθμό ή βαθμούς όμως για τον ίδιο ήταν η καλύτερη ψυχολογική ώθηση για έναν κόσμο που τον αγαπάει υπερβολικά όπως φάνηκε και χθες όταν πάτησε το χορτάρι του “Γεντί Κουλέ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook