Η έλλειψη στους winger και η πιθανότητα του 3-5-2

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιλογή τριών στόπερ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δείχνει να είναι μονόδρομος για τον ΟΦΗ που… “ξέμεινε” από εξτρέμ.

Μετά από 15 παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, ο Νιόπλιας με εξαίρεση εκείνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης έχει παραμείνει σταθερός στο 4-3-3 που έχει επιλέξει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μόνο στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Αιγάλεω, είχε παρατάξει τον ΟΦΗ με σύστημα 3-5-2 και αυτό γιατί και εκείνη την περίοδο η ομάδα είχε ξεμείνει από winger. Πλέον, μετρώντας αντίστροφα για το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Νίκο Νιόπλια να έχει στην διάθεση του μόνο τους Γρίβα, Φαν Ντάινεν, Ντουρμισάι η αλλαγή σε 3-5-2 δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στην πράξη.

Εκτός και αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και φανέλα βασικού στον 21χρονο εξτρέμ και παραμείνει στο 4-3-3 με Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν, Γρίβα να αποτελούν την επιθετική τριάδα. Αυτή είναι η μια επιλογή.

Η άλλη επιλογή που, ενδεχομένως υποχρεώσει το Νιόπλια να αλλάξει τακτική είναι να παίξει με τρεις στόπερ, μιας και υπάρχει ποικιλία επιλογών στην συγκεκριμένη θέση και να αποφασίσει να “ασφαλίσει” τον άξονα του που μέχρι στιγμής είναι και το σημείο από όπου έχει δεχτεί γκολ όπως του Μιλιντσεάνου στα Γιάννενα και του Αραούχο με την ΑΕΚ. Το ζητούμενο βέβαια για τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή είναι να μπορέσει να απορροφήσει την, δεδομένη, πίεση που θα δεχτεί από τον ΠΑΟΚ και πως ο ίδιος θα μπορέσει να γίνει περισσότερο απειλητικός από ότι στο προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου σε παιχνίδι 11 vs 11 δεν μπόρεσε να πλησιάσει την εστία του Στάνκοβιτς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook