Χουάν Νέιρα: Ένας παίκτης που έπαιξε για την Κρήτη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πανηγυρισμός του Αργεντινού που συμπληρώνει τριετία στο Ηράκλειο και δείχνει πόσο δεμένος είναι με την πόλη και το νησί.

Σε μια μέρα που ήταν από τις δύσκολες των τελευταίων χρόνων για το νησί που θρηνούσε ένα θύμα από τον φονικό σεισμό, ο αθλητικός και κοινωνικός εκπρόσωπος της Κρήτης έπαιζε στα Γιάννενα. Η στιγμή του πανηγυρισμού στο γκολ πέναλτι δείχνει και το δέσιμο του Χουάν Νέιρα με την κοινωνία της Κρήτης.

Ένας ποδοσφαιριστής που τρία χρόνια βρίσκεται τώρα στο Ηράκλειο και δεν πούλησε ποτέ “οπαδιλίκι”, πάντα παίζει για την φανέλα και χθες έδειξε πως παίζει και για την Κρήτη που είναι στο πίσω μέρος της. Ο πανηγυρισμός του Χουάν Νέιρα στο 0-1 και ο τρόπος με τον οποίο έδειξε την Κρήτη δείχνει το απόλυτο δέσιμο του Αργεντινού όχι μόνο με την ίδια την ομάδα αλλά και με την τοπική κοινωνία. Το δέσιμο του Χουάν Νέιρα είναι κάτι το οποίο δεν το συναντάμε συχνά ή τουλάχιστον όχι στα τελευταία χρόνια της παγκοσμιοποίησης του ποδοσφαίρου. Ο Χουάν Νέιρα, που πριν το καλοκαίρι του 2018 δεν ήξερε την Κρήτη και τον ΟΦΗ, μετά από μια τριετία δείχνει ότι ακόμα στην εποχή μας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δένονται με την πόλη και την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook