Ματς που πας για τη νίκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το μηδέν του ΠΑΣ στα τρία πρώτα παιχνίδια του και ο ΟΦΗ που έχει τα εργαλεία για να σπάσει την άμυνα των Ηπειρωτών.

Αν είναι κάτι που έχει χαρακτηρίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αυτό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν έχει δεχτεί γκολ αλλά το ότι δίνει χώρο στον αντίπαλο του και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεμένος αμυντικά, δεν τον ενδιαφέρει να επιτεθεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αλλά να ψάξει το γκολ και στην συνέχεια να κρατήσει με πάση θυσία το μηδέν στην εστία του Λοντίγκιν.

Τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, όσο και μέσα στην έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό έδωσε τόσο πολύ χώρο στον αντίπαλο του που μάλιστα κόντρα στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς έφτασε το ποσοστό κατοχής της μπάλας μόλις στο 27%. Κάτι που σημαίνει πως καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα έπρεπε να αμύνεται και όχι να επιτεθεί.

Θα λέγαμε πως το ίδιο θα ισχύει και για τον ΟΦΗ, ωστόσο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης – αν και δεν έβγαλε φάσεις – είχε μια επιθετικότητα για ένα ημίχρονο και βέβαια με την ΑΕΚ που κατάφερε να πετύχει τρία γκολ από το 78′ και μετά.

Σαφώς και χρειάζεται βελτίωση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι στιγμής έχει δείξει πως αμύνεται και δεν επιτίθεται. Το σημείο – κλειδί λοιπόν του παιχνιδιού της Δευτέρας είναι να μπορέσει ο ΟΦΗ να υποχρεώσει τον ΠΑΣ Γιάννινα να βγει από το καβούκι του, γιατί το 4-4-2 του Μεταξά είναι σαφώς πλασματικό σαν διάταξη, και να ανοίξει η άμυνα του.

Τα εργαλεία τα έχει για να το πετύχει. Είτε με τον Νέιρα στον άξονα με σουτ, ο Αργεντινός δοκίμασε αρκετά το πόδι του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, είτε με πλαγιοκοπήσεις όπου σαφώς οι Καμάου, Λάμπρου θα πρέπει να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook