Τα αποτελέσματα φέρνουν ψυχολογία και νοοτροπία, το καλό ποδόσφαιρο θα έρθει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν αλλάζει στόχο και την Δευτέρα, η νίκη είναι το ζητούμενο και ήδη έχει φτιάξει ψυχολογία για τα Γιάννενα.

Η εκκίνηση του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Superleague είναι καλή. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, γιατί βλέπεις και ποιον έχεις αντίπαλο. Άλλωστε η επιτυχία από την αποτυχία δεν έχει μεγάλη απόσταση, το αντίθετο θα λέγαμε. Είναι μηδαμινή.

Είναι διαφορετικό να ξεκινάςι με τρεις ισοπαλίες απέναντι στα 3/6 των play offs της προηγούμενης περιόδου και διαφορετικό να έχεις τρία “Χ” απέναντι σε ομάδες που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οπότε γίνεται και διαφορετική η κριτική για τα αποτελέσματα. Κατά γενική ομολογία, είναι μια πραγματικότητα αυτή, ότι υπάρχει μια γενικότερη ικανοποίηση για την βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ. Και όχι άδικα.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, υπήρξε μια βελτίωση – κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο – μόνο που έλειπαν τα έξτρα υλικά για να έρθει και η νίκη. Όμως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το γεγονός ότι στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε καθόλου, έχοντας την κατοχή της μπάλας και περιορίζοντας τον Αστέρα στο μισό γήπεδο είναι μια πρώτη κατάκτηση της χρονιάς. Οκ, φάσεις δεν βγήκαν απέναντι σε μια ορθολογική αμυντική προσέγγιση του Αστέρα ούτε και συνδυαστικό ποδόσφαιρο ώστε να πούμε πως απειλήθηκε η εστία του Παπαδόπουλου. Όμως από εκεί και περα, στην παρούσα φάση επαναλαμβάνουμε, μετρούν τα αποτελέσματα. Κατά την διάρκεια της χρονιάς, ουδείς θα θυμάται πως ήρθαν αυτά. Το μόνο που θα θυμόμαστε όλοι μας θα είναι τα αποτελέσματα και όχι ο τρόπος. Στην πορεία το ζητούμενο είναι να δούμε και καλό ποδόσφαιρο όμως όσο ο ΟΦΗ παίρνει θετικά αποτελέσματα τόσο καλύτερη ψυχολογία φτιάχνει, τόσο περισσότερο χρόνο κερδίζει προκειμένου να αποφύγει την εσωστρέφεια και την δημιουργία εντυπώσεων στον περίγυρο του club. Ομοίως και την Δευτέρα σκοπός είναι η νίκη. Ο ΟΦΗ θα παίξει για το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που μας έχει δείξει μέχρι τώρα ότι ξέρει μόνο να αμύνεται και ξέρει να το κάνει με σωστό τρόπο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook