Ο ΟΦΗ προσπαθεί να παίξει ορθόδοξα αλλά δεν του βγαίνει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά από τρεις αγωνιστικές ο ΟΦΗ είναι μια από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με τα περισσότερα γεμίσματα στο πρωτάθλημα.

Η στατιστική απεικόνιση πολλές φορές μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να σε κατευθύνει σε έναν “μπούσουλα” για να έχεις μπροστά σου έναν δρόμο. Βλέποντας κάποιος την κατηγορία των γεμισμάτων, αποδεικνύεται εμπράκτως η προχθεσινή ανάλυση μας για το πως θα αντιμετώπιζε ο Αστέρας Τρίπολης τον ΟΦΗ. Το είδαμε και το απόγευμα της Τετάρτης όταν πέρασε στο ματς ο Μπαράλες όπου όλοι οι συμπαίκτες του τον έψαχναν από κάθε σημείο του γηπέδου. Από τα βολέ του Παπαδόπουλου, μέχρι τις 40αρες μπαλιές των στόπερ ώστε ο Αργεντινός να εκμεταλλευτεί το εκτόπισμα που διαθέτει. Και πράγματι, μετά από τρεις αγωνιστικές ο Αστέρας Τρίπολης είναι στην κορυφή της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας με 105 γεμίσματα.

Αντιθέτως, ο ΟΦΗ είναι χαμηλά, μόλις στην 10η θέση της συγκεκριμένης λίστας με μόλις 47 γεμίσματα μετά από τρεις αγωνιστικές. Ο εν λόγω αριθμός έχει βέβαια διπλή ανάγνωση. Η μια έχει θετικό αντίκτυπο και η άλλη αρνητικό.

Ο θετικός είναι πως ο ΟΦΗ προσπαθεί να παίξει, ας το πούμε, ορθόδοξο τρόπο ποδοσφαίρου. Κάτι που το έχουμε δει μέχρι στιγμής. Άσχετα αν το πετυχαίνει ή όχι και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Όμως το προσπαθεί. Αποφεύγει την μετάβαση στην περιοχή του αντιπάλου με βαθιές μπαλιές, ένα στυλ παιχνιδιού με γιόμες και τα στόπερ να ψάχνουν με μεταβιβάσεις 40 μέτρων τους μεσοεπιθετικούς. Το έχουμε δει και στα τρία παιχνίδια ότι οι στόπερ του ΟΦΗ είχαν αρκετή δουλειά στο κουβάλημα της μπάλας, ο Διαμαντής ανέβαινε συνεχώς και προωθούσε το παιχνίδι από την άμυνα. Και ο Βόλος που είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, μετά από δύο αγωνιστικές μετράει μόλις 17 γεμίσματα και είναι τελευταίος. Το ίδιο και ο Ατρόμητος.

Ο αρνητικός αντίκτυπος είναι πως δείχνει το προφανές. Ότι στα παιχνίδια με ΑΕΚ, Άρη δεν ήταν επιθετικός. Δεν μπόρεσε να έχει ανάπτυξη στο παιχνίδι του, άλλωστε την περισσότερη ώρα επιχείρησε να αμυνθεί. Σαφώς από εδώ και στο εξής τα πράγματα γίνονται λίγο πιο απλά. Το πρόγραμμα – βουνό φτάνει στο τέλος του, ακολοθούν πιο βατά παιχνίδια που όχι μόνο είναι στα μέτρα του ΟΦΗ αλλά και κάτι παραπάνω, ματς που πρέπει να τα κερδίσεις, να γίνεις πιο επιθετικός, να προσπαθήσεις να επιβάλλεις τον ρυθμό σου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook