Προς το παρόν ο ΟΦΗ δεν αντέχει ροτέισον

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα δύο ματς με ΠΑΣ, ΠΑΟΚ και η ευεργετική διακοπή του Οκτώβρη.

Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που οι Γαγιέγος, Νέιρα τράβηξαν όλο το κουπί στο κέντρο και στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη όταν και οι τρεις (+ το Ντε Γκούζμαν) ήταν αψεγάδιαστοι, το πρόβλημα δημιουργικά που εντοπίστηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν είχε λύση. Είναι προφανές πως και οι τρεις κεντρικοί χαφ έχουν τραβήξει το κουπί στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κυρίως κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ που χρειάστηκε να βάλουν ακόμα περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους έχοντας απέναντι τους και παίκτες υψηλής ποιότητας για να τους ανταγωνιστούν.

Και είναι γεγονός πως όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά έκαναν αψεγάδιαστο παιχνίδι. Κόντρα στον Άρη οι Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Γαγιέγος ολοκλήρωσαν το 90λεπτο με μεγαλύτερο του 80% ποσοστού επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, απέναντι στην ΑΕΚ ο Γαγιέγος αποτέλεσε τον απόλυτο box to box μέσο, ο Νέιρα επίσης την Κυριακή ολοκλήρωσε το παιχνίδι με το καταπληκτικό 14/14 σωστές μεταβιβάσεις επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Σαφώς και ο Ντε Γκούζμαν δεν τράβηξε αλλά αυτό συμβαίνει. Όπως το είπε πολύ σωστά χθες ο Νιόπλιας, πρόκειται για δύο παίκτες (ο ίδιος και ο Νέιρα) που πέρυσι έβγαλαν προβλήματα τραυματισμών και έχασαν μεγάλο μέρος της χρονιάς. Κατά συνέπεια φέτος χρειάζονται σωστή διαχείριση. Με τους Τοράλ, Ναμπί, Μεγιάδο να μην είναι ακόμα έτοιμοι ο ΟΦΗ αλλά και ο Νιόπλιας μπορούν να χαρακτηριστούν άτυχοι γιατί παρότι πρόκειται για τρεις ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές που ο ίδιος δεν τους έχει στην διάθεση του. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν και επιλογές πρώτης γραμμής και ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει ροτέισον δίνοντας τους ανάσες.

Η πραγματικότητα είναι πως ο ΟΦΗ διαθέτει έξι κεντρικούς χαφ που μπαίνουν και παίζουν αμέσως στην ενδεκάδα και ο Νίκος Νιόπλιας το περιέγραψε όσο περισσότερο ρεαλιστικά μπορούσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: “Υπήρξε μεγάλη κόπωση, στα χαφ είχαμε δύο παίκτες που πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς, είναι η ηλικία τους και δεν μπορούμε να παίξουμε σε τόσο υψηλή ένταση. Θα είμαστε καλύτερη ομάδα στην συνέχεια, μια ομάδα κρίνεται από την ποιότητα των χαφ σου και εκεί έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές”.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον ΟΦΗ είναι να βγάλει τα δύο ματς που ακολουθούν σε Γιάννενα, Ηράκλειο παίρνοντας το μάξιμουμ από τους κεντρικούς του χαφ που όπως απέδειξαν στα δύο πρώτα ματς της χρονιάς είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά και στην συνέχεια με την διακοπή του Οκτώβρη να είναι σε θέση να βάλει στην ομάδα και τους Ναμπί, Τοράλ. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, αν και με όσα συνέβησαν πέρυσι όρκο δεν μπορεί να πάρει κανείς, οι δύο ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook