Με τον ιδρώτα των παικτών του ΟΦΗ δεν μπορεί να παίξει κανείς τους

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο αθηναϊκός τύπος, με ελάχιστες και φωτεινές εξαιρέσεις, επιχείρησε να πουλήσει τοξικότητα και το κατόρθωμα των παικτών του ΟΦΗ πέρασε στο περιθώριο.

Μιλάμε πάντα για ένα περιβάλλον, από ομάδες μέχρι ΜΜΕ, που επενδύουν στην τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι κατηγορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο για την τοξικότητα του, παράλληλα επενδύουν σε αυτό το φαινόμενο. Ο λόγος; Πουλάει, προσφέρει αναγνωρισιμότητα, προσφέρει δουλειές δεξιά και αριστερά και πολλά άλλα.

Ο ΟΦΗ, πολύ περισσότερο εκείνος της ιδιοκτησίας Μπούση, δεν έχει επενδύσει ούτε στο ελάχιστο στην τοξικότητα. Θα μπορούσε να το κάνει, ειδικά από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα όταν και βλέπει ολόκληρο τον μηχανισμό της ΑΕΚ και παράλληλα όλους τους πρόθυμους για να τον εξυπηρετήσουν. Ούτε που ασχολήθηκε, ο ΟΦΗ ασχολείται αποδεδειγμένα με το ποδόσφαιρο, σε αυτό επενδύει. Με τα καλά του και τα κακά του. Όμως είναι τουλάχιστον υποκρισία, για να μην πούμε κάποια άλλη λέξη, ότι επιχειρούν με ύπουλο τρόπο να κλέψουν τον ιδρώτα των παικτών του ΟΦΗ. Και το επιχειρούν σκοπίμως για να μειώσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Νίκου Νιόπλια που στο κάτω κάτω πόσες φορές το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό; Να πετυχαίνει τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά και απέναντι σε μια ομάδα με το μέγεθος της ΑΕΚ και όχι απέναντι σε έναν αντίπαλο που η φανέλα του είναι… φανελίτσα.

Η προπαγάνδα όμως έχει και τα όρια της, παράλληλα χτίζει τείχη. Τείχη που ορθώνονται από τον ίδιο τον κόσμο του ΟΦΗ και όχι τους ξένους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ακόμα το μεγαλείο αλλά και το αποτέλεσμα αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook