To “Γεντί Κουλέ” αλλάζει τους συσχετισμούς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το τρίτο καλύτερο ρεκόρ της χρονιάς της “Ευρώπης” από την βύθιση της προηγούμενης σεζόν. Το καυτό “Γεντί Κουλέ” μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα.

Την χρονιά που ο ΟΦΗ κατάφερε να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η έδρα του ήταν εκείνη που έπαιξε τον πιο καθοριστικό λόγο ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το “Γεντί Κουλέ” αποτέλεσε το προπύργιο του ποδοσφαιρικού τμήματος οδηγώντας τον με σιγουριά στα play offs και ανεβάζοντας κατά πολύ τους αρνητικούς δείκτες που είχαν δημιουργηθεί από τις, εκτός έδρας, επιδόσεις του. Ο ΟΦΗ που εκτός Κρήτης δεν μπορούσε να σταυρώσει όχι απλά νίκη αλλά και βαθμό, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια με μόλις δύο τρίποντα, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση χάρις στην επιβλητικότητα με την οποία υπερασπίστηκε την έδρα του.

Ο ΟΦΗ μετρούσε μόνο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (επί των Παναιτωλικού, Πανιωνίου, Ξάνθης) για να σπάσει το θετικό σερί το Νοέμβριο του 2019 όταν και ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ χάρις στο γκολ του Μίτσιτς από τα 40 μέτρα. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με άλλες δύο ήττες (από Βόλο, ΟΣΦΠ) σε εννιά παιχνίδια συνολικά αλλά και δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό, Λάρισα. Κοντολογίς, ο ΟΦΗ σε 13 παιχνίδια στο Ηράκλειο τελείωσε την χρονιά με 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Η παρουσία του κόσμου του έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του ΟΦΗ, κάτι που δεν συνέβη πέρυσι που είχε αντίστροφα αποτελέσματα. Σε 13 εντός έδρας παιχνίδια, ο ΟΦΗ πανηγύρισε μόλις δύο νίκες στο Ηράκλειο κερδίζοντας μόνο την Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την Κυριακή ο κόσμος επιστρέφει στις εξέδρες, το “Γεντί Κουλέ” αναμένεται να είναι καυτό και πάλι, η Θύρα 4 προετοιμάζεται πυρετωδώς και μένει να δούμε αν την ώθηση που  θα έρθει από την εξέδρα, μπορούν να την εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook