Τι ισχύει με Τοράλ, πότε επιστρέφει και το μεγάλο διάστημα αποχής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ισπανός μέσος τραυματίστηκε στις 25 Ιουλίου στο φιλικό με την Βέστερλο και έκτοτε βρίσκεται στα πιτς. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Ο Τζον Τοράλ είναι το μοναδικό, από τα οκτώ συνολικά, μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στον αγωνιστικό χώρο. Αιτία ο τραυματισμός του στο φιλικό παιχνίδι με την Βέστερλο που έγινε το Σάββατο 25 Ιουλίου στο Βέλγιο όταν και ο Ισπανός αγωνίστηκε για 25 λεπτά με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας έχοντας υποστεί θλάση β’ βαθμού. Την επόμενη μέρα ο Ισπανός υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο που έδειχνε ότι θα μείνει εκτός δράσης για το χρονικό διάστημα διάρκειας 6 – 8 εβδομάδων. Οι αρχικές εκτιμήσεις των οκτώ εβδομάδων συμπληρώνονται σε 9 ημέρες ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Και το Gentikoule την καταγράφει. Πράγματι, ο Ισπανός, αν ήθελαν στον ΟΦΗ να βιαστούν με την δική του περίπτωση, θα μπορούσαν να τον πιέσουν για να γυρίσει πιο γρήγορα. Ή για να το πούμε πιο απλά να εντατικοποιηθεί η θεραπεία του και να προπονηθεί σε υψηλότερο τέμπο. Ωστόσο από την στιγμή που ο Τοράλ αγωνίζεται σε μια θέση που υπάρχει υπεροπλία αποφασίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη του τεχνικού τιμ, να πάει πιο συντηρητικά αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί κανένας από τον ΟΦΗ, ομοίως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Άλλωστε στην θέση που αγωνίζεται ο Τζον Τοράλ υπάρχουν ήδη οι Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Γαγιέγος – τρεις επιλογές πρώτης γραμμής ενώ και ο Αντίλ Ναμπί σύντομα αναμένεται να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Νιόπλια καθώς προπονείται κανονικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και υπολείπεται, έναντι των υπολοίπων ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, μόνο στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Το ευχάριστο είναι πως ο Ισπανός έχει πατήσει ήδη γήπεδο, οι ενοχλήσεις έχουν υποχωρήσει και πλέον ο ίδιος έχει μπει στην τελική ευθεία της επιστροφής του στην δράση και του ντεμπούτου του με την φανέλα του ΟΦΗ. Δεν λέμε ότι αυτό θα γίνει στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ή με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά δεδομένα πλησιάζει η ώρα που το όνομα του θα βγει από το ιατρικό δελτίο του ΟΦΗ. Αν ήθελαν στον ΟΦΗ θα μπορούσαν να πιέσουν τον Ισπανό, εν μέσω εισαγωγικών βέβαια η χρήση της λέξης πίεση, και να γυρίσει πιο γρήγορα. Όμως αυτό κρύβει κινδύνους και στον ΟΦΗ δεν είναι διατεθειμένοι να περάσουν ξανά τα περσινά όταν μέσα στην πίεση και το άγχος από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα βλέπαμε να επιστρέφουν παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι 100% (όπως ο Νέιρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή ο Ντε Γκούζμαν σε εκείνο του πρώτου γύρου). Βέβαια είναι φυσιολογικό να εκφράζει απορίες ο κόσμος αφού υπάρχουν απαιτήσεις για τον Ισπανό χαφ που αποτέλεσε και την ακριβότερη μεταγραφή του ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι όμως αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να θέλουν (και με τα δίκια τους) να προφυλάξουν από τον σύλλογο ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του club ο οποίος μάλιστα αγωνίζεται σε θέση που υπάρχουν αρκετές επιλογές και κατά συνέπεια ο ΟΦΗ διαθέτει υπεροπλία στον άξονα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook