Ο τραυματισμός του “Μάρι” οδηγεί τον ΟΦΗ στο β’ 45λεπτο της πρεμιέρας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ΑΕΚ της υπεροπλίας στα εξτρέμ και το σχέδιο του β’ ημιχρόνου της Θεσσαλονίκης που οδηγεί με… μετάθεση τον Βούρο στην θέση του δεξιού μπακ.

Το παιχνίδι με τον Άρη αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Το “Χ” της πρεμιέρας δίνει ψυχολογία στον ΟΦΗ όμως όπως γράψαμε και χθες η συνέχεια προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη αφού ακολουθεί πρόγραμμα – φωτιά μέχρι και την 5η αγωνιστική όταν και θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Πλέον όμως ενόψει ΑΕΚ, ο Νίκος Νιόπλιας είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Νίκου Μαρινάκη που δεν υπολογίζεται λόγω του προβλήματος τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

Ο “Μάρι” που έδωσε σπουδαίες λύσεις αμυντικά στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Πραξιτέλη Βούρο. Ο αρχηγός του ΟΦΗ μετατέθηκε από το κέντρο της άμυνας στην δεξιά πλευρά προσφέροντας και εκείνος στην σταθερότητα της αμυντικής τετράδας και δεν αποκλείεται να αποτελέσει και οδηγό για το ντέρμπι της Κυριακής. Άλλωστε η ΑΕΚ αν ξεχώρισε για ένα σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού της στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό αυτό είναι τα άκρα της με Αμραμπάτ, Τσούμπερ αφού είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Ελβετός είναι παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες. Κατά συνέπεια πρωταρχικός στόχος του ΟΦΗ θα είναι να καταφέρει να “κλειδώσει” τους εξτρέμ της ομάδας του Μιλόγεβιτς ώστε να μην γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Επασί. Η αμυντική τετράδα του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τον Άρη μπορεί να αποτελέσει οδηγό αφού η υπεροπλία στις θέσεις των στόπερ είναι πασιφανής καθώς πέραν των Βούρου, Πασαλίδη που έκαναν καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στην εξίσωση μπήκε και ο Διαμαντής καθώς κατάφερε να εγκλωβίσει εντελώς τον Καμαρά μην επιτρέποντας του να γίνει απειλητικός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook