Ο Μπρου Καμάου συστήθηκε στον κόσμο του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αφού άλλαξε ήπειρο για πρώτη φoρά στα 26 του χρόνια, και μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος προσαρμογής ο Αυστραλός μέσος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

Μετά από ταξίδι σχεδόν 25 ωρών, ο Μπρους Καμάου έφτασε στην Ευρώπη, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στις 17 Ιουλίου. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας αφού ταξίδεψε από την Αυστραλία, με ενδιάμεση στάση το Ντουμπάι, αφίχθη στο Άμστερνταμ και λίγη ώρα μετά στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του ΟΦΗ. Η περίοδος προσαρμογής για έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Μπρους Καμάου ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε ήρθε στην Ευρώπη από μια παντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική σχολή που είχε μάθει ένα στυλ ποδοσφαίρου run and gun και το οποίο ευνοούσε τους μεσοεπιθετικούς που αγωνίζονταν στην πατρίδα του. Στην Ολλανδία και κατά την διάρκεια της παρουσίας του σε Όστερμπεεκ και Μιλ, ο Μπρους Καμάου χρησιμοποίησε τις 14 ημέρες για να προσαρμοστεί στα θέλω του Νιόπλια και του οργανισμού του ΟΦΗ.

Δεν ήταν και εύκολο για ένα παιδί που στα 26 του χρόνια έφευγε από έναν διαφορετικό, ποδοσφαιρικά, πλανήτη ενώ στην Ευρώπη οι κανόνες ποδοσφαίρου είναι εντελώς διαφορετικοί από ότι στην πατρίδα του. Ο ίδιος είχε άλλωστε υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό του και την θητεία του στον ΟΦΗ, πριν καν έρθει στην Ελλάδα είχε βάλει στόχο την παρουσία του στην Εθνική Αυστραλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά από έναν χλωμό μήνα που χρησίμευσε ωστόσο για να προσαρμοστεί απόλυτα, τον βοήθησε πολύ το γεγονός πως η σέντρα του πρωταθλήματος μετατέθηκε 20 ημέρες μετά οπότε και ο ίδιος βρήκε τον χρόνο να δέσει ακόμα πιο πολύ με το γκρουπ των παικτών του Νίκου Νιόπλια.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με την φανέλα του ΟΦΗ ο 26χρονος Αυστραλός εντυπωσίασε. Με την ταχύτητα του, το θράσος που έδειξε μέσα στο γήπεδο αλλά και με την πλήρη προσαρμογή του στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια. Άρτιος τακτικά, βοηθούσε συνεχώς στα μαρκαρίσματα μην επιτρέποντας στους παίκτες του Άρη να ντουμπλάρουν τον Μαρινάκη και βέβαια πρωταγωνιστής στην φάση του 3ου λεπτού όταν με εντυπωσιακό τρόπο έβγαλε τετ α τετ τον Λουκ Καστάνιος.

via GIPHY

Η προσαρμογή του στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ ήταν εντυπωσιακή, το γεγονός ότι πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες όπως ήταν αυτό του “Κλεάνθης Βικελίδης” έδωσε υποσχέσεις για την συνέχεια. Ο ίδιος βρίσκεται ακόμα στην αρχή, σαφώς και δεν είναι έτοιμος 100% ακόμα, απόδειξη το γεγονός πως μετά το 60′ με 65′ έμεινε από δυνάμεις. Αναμενόμενο μιας και ο ΟΦΗ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν βρίσκεται στον βαθμό ετοιμότητας του χθεσινού αντιπάλου του. Όμως η ποιότητα ξεχειλίζει, ομοίως και το ταλέντο του Μπρους Καμάου. Κατά συνέπεια όλοι έχουν δικαίωμα να νιώθουν πως περιμένουν ακόμα περισσότερα από τον 26χρονο Αυστραλό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook