Ελάτε την Κυριακή να δείτε ποιος είναι ο “μικρομεσαίος” ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η “μονταζιέρα” των αθηναϊκών ΜΜΕ και οι αλάνθαστοι “γκουρού” που χαρακτηρίζουν “μικρομεσαίο” τον ΟΦΗ.

Η φωτογραφία του εν λόγω κειμένου είναι σημειολογική. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα κορεό που έχουν εμφανιστεί στα ελληνικά γήπεδα, απόλυτα ταυτόσημο της έννοιας Θύρα 4 με την Κρήτη. Είναι από τη νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ με 1-0 το Νοέμβριο του 2019. Την Κυριακή κόντρα στην Ένωση το “Γεντί Κουλέ” ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τον κόσμο, για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι από την 1η Μαρτίου του 2020. Συνδέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές από τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τώρα.

Κυρίως όμως αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι η προπαγάνδα για να πειστούμε πως στην Ελλάδα υπάρχει το “BIG-5”. Αρχικά ήταν “BIG-4”, στην πορεία αυξήθηκε κατά ένα μέλος και ποιος ξέρει πόσα άλλα μέλη θα κληθούν στην πορεία, σαν την ευρωπαϊκή Superleague. Ο ΟΦΗ δεν έχασε στην Θεσσαλονίκη. Αυτομάτως κόπηκε και η λεζάντα από όλους εκείνους τους αντικειμενικούς “γκουρού” του χώρου που ήταν στην γωνία για να γράψουν αποθεωτικά άρθρα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο ΟΦΗ έγινε “μικρομεσαία” ομάδα. Ποιος ο ΟΦΗ; Σαφώς και δεν περιμένουμε κανέναν εξ’ αυτών για να μας πει αν ο ΟΦΗ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων. Η υγιής ποδοσφαιρική Ελλάδα το γνωρίζει καλά και το αναγνωρίζει πως ο ΟΦΗ είναι μεταξύ των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι “γκουρού” συνεχίζουν να αποκαλούν “μικρομεσαία” ομάδα τον ΟΦΗ στα διάφορα ρεπορτάζ τους. Και όχι μόνο προχωρούν σε αυτήν την διαφορετικότητα αλλά τολμούν να βάλουν το δικό του όνομα δίπλα σε αυτά ομάδων (χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης) όπως της Λαμίας και του Βόλου και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ξεχνώντας όμως ήδη πως ο ΟΦΗ κέρδισε ένα ιδιαίτερα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο από την Cosmote επειδή οι επικεφαλής της εταιρείας αναγνωρίζουν την εμπορικότητα του, το μέγεθος του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίχως να τον συγκρίνουν ποτέ με τους υπόλοιπους.

Την Κυριακή το “Γεντί Κουλέ” ανοίγει ξανά τις πόρτες του. Ο ΟΦΗ θα δώσει το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι της χρονιάς και ο κόσμος επιβάλλεται να είναι στις εξέδρες του γηπέδου. Να στείλει ένα μήνυμα προς την υπόλοιπη Ελλάδα για το ποιος είναι ο κόσμος του, ποιος είναι ο ΟΦΗ. Όχι, ότι έχει να αποδείξει κάτι, έχει δώσει τις δικές του εξετάσεις εδώ και ολόκληρες δεκαετίες. Αλλά να στείλει ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους “γκουρού” και τους άπιστους Θωμάδες που νομίζουν πως με τα λόγια μόνο και τις θεωρίες τους μπορούν να τον κατατάξουν εκεί που δεν ανήκει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook