Προτείνει να γίνουν 16 οι ομάδες της Super League 1 ο Κούγιας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η πρόταση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ στη Γενική Συνέλευση της Λίγκας.

Ο Αλέξης Κούγιας πρότεινε να υπάρξει αύξηση στις ομάδες της Super League 1 σε βάθος χρόνου, μέσω ενός σχεδίου που παρουσίασε στην σημερινή γενική συνέλευση του πρωταθλήματος της SL2. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ προτείνει να παίζουν 16 ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας από τη σεζόν 2022-23, χωρίς να αλλοιωθεί η φετινή προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας.

Στο σχέδιό του, ο Αλέξης Κούγιας προτείνει να υποβιβαστεί απευθείας η τελευταία ομάδα της SL1 φέτος και να προβιβαστούν απευθείας οι πρωταθλητές των  δύο ομίλων της Super League 2. Εκτός αυτού, για να επιτευχθεί η μίνι αναδιάρθωση πρότεινε να παίξουν μπαράζ μεταξύ τους οι δύο δεύτεροι της SL2 και ο νικητής του ζευγαριού να αντιμετωπίσει τον προτελευταίο της Super League 1 για ακόμα μία θέση στην πρώτη κατηγορία.

Η πρόταση του Κούγια φαίνεται πως ικανοποιεί όλες τις πλευρές, καθώς από τη μία δεν θα ανεβεί μόνο μία ομάδα από τη Super League 2 (ή 1+1), αλλά και από την άλλη, δεν αλλάζουν οι συνθήκες του υποβοβασμού για τις ομάδες της Super League 1, με μία να υποβιβάζεται και μία να παίζει μπαράζ. Το σχέδιο έγινε αποδεκτό απ’ όλες τις ομάδες της Super League 2 της νέας χρονιάς, ενώ δεν διαφώνησαν ούτε οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, Κώστας Καραπαπάς και Μάκης Γκαγκάτσης, που ήταν παρόντες λόγω των ομάδων Β’ των δύο ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook