Θέμα: Το μπάτζετ αυξήθηκε, οι απαιτήσεις παραμένουν ψηλά και επιστροφή κόσμου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο φετινός ΟΦΗ αποφάσισε να πάει σε σίγουρα μονοπάτια, επιλέγοντας παίκτες που υπολογίζονται όλοι για την ενδεκάδα με μοναδικό στόχο την είσοδο στα play off. Ανάλυση του Gentikoule.

Το φετινό καλοκαίρι, για τον ΟΦΗ, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά μεγάλο σε προσθαφαιρέσεις. Πολλοί έφυγαν, πολλοί ήρθαν. Συνολικά αποχώρησαν 12 ποδοσφαιριστές, ήρθαν άλλοι 8 – σε ένα τρίμηνο όπου είδαμε πωλήσεις παικτών, δανεισμούς σε άλλες και μεταγραφές που ήρθαν από την μακρινή Αυστραλία και το μακρινό Μεξικό. Γενικά έγινε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρετουσάρισμα στο ρόστερ του ΟΦΗ, απόρροια της περσινής χείριστης χρονιάς, που επιβάλλεται να μην την ξαναπεράσει κανείς που σχετίζεται με τον οργανισμό του.

Επί της ουσίας, το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αποχώρησαν παίκτες ρολίστες που για διάφορους λόγους δεν βοήθησαν πέρυσι (Βαζ λόγω τραυματισμού) ή άλλοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από το Ηράκλειο (Σολίς) ενώ υπήρξαν και εκείνοι που έφυγαν από το Ηράκλειο με καλές και κακές στιγμές όπως ο Σακόρ.

Συνολικά αποκτήθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν βασικοί όλοι τους.

Το τι θα βγει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι άλλη υπόθεση που περισσότερο υποθετικά μπορούμε να μιλήσουμε παρά στην πράξη. Ουσιαστικά από το μεταγραφικό πάρε – δώσε του ΟΦΗ το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ο ΟΦΗ είναι πλήρης σε άμυνα και μεσαία γραμμή, επιθετικά έγιναν προσθήκες πρώτης γραμμής (Ντουρμισάι, Λάμπρου) και ένας παίκτης που θεωρείται στοίχημα ως το τι θα παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο (Καμάου). Επί της ουσίας έφυγαν οι δύο περσινοί σκόρερ του (Στάρτζεον, Σαρδινέρο) και στις θέσεις τους ήρθαν καλύτεροι παίκτες (Λάμπρου, Ντουρμισάι) με την υποσημείωση ότι ο Ισπναός παρότι ήρθε ως εξτρέμ μετατοπίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και στην θέση του ήρθε ένας κανονικός φορ. Aκριβοί ποδοσφαιριστές ήρθαν την φετινή σεζόν με μεγαλύτερα παραδείγματα τους Γαγιέγος, Τοράλ, Λάμπρου – ο ΟΦΗ προχώρησε σε αύξηση των περιουσιακών στοιχείων του και μένει αυτό να βγει στο χορτάρι.

Είναι αρκετό για να πετύχει ο ΟΦΗ τον στόχο της εισόδου στα play off κατά δήλωση του Μηνά Λυσάνδρου τον περασμένο Ιούνη; Αυτό θα το ξέρουμε τον ερχόμενο Μάρτη όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σίγουρα πάντως δεν θα το μάθουμε τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Οι απαιτήσεις όμως δεν αλλάζουν. Και ορθώς δεν μπορούν να αλλάξουν. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που τον Γενάρη βρέθηκε στο -1 από την έκτη θέση και έπειτα τον Μάρτη βρέθηκε να κυνηγάει την παραμονή του, η φετινή σεζόν προμηνύεται διαφορετική. Ο στόχος δεν αλλάζει και παραμένει η είσοδος στην εξάδα. Άλλωστε ακόμα και αν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν μειωθεί, είναι θέμα γοήτρου για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Τέλος αλλά όχι τελευταίο σε σειρά είναι και η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες του γηπέδου. Την σεζόν 2019 – 2020 όταν και ο ΟΦΗ επέστρεψε στην Ευρώπη, το “Γεντί Κουλέ” αναδείχθηκε σε προπύργιο της πορείας του. Μέχρι και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής βρέθηκε, σε 13 ματς, να μετράει μόλις 3 ήττες (ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Βόλο) ενώ παραχώρησε και δύο ισοπαλίες (Λάρισα, Παναθηναϊκός). Φέτος η επιστροφή του κόσμου αναμένεται με μεγάλη λαχτάρα και ζεστασιά, σε αντίθεση με την περσινή παγωμένη χρονιά όταν και η δύναμη του Ηρακλείου πήγε περίπατο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook