Τα πλάνα για το Κλεάνθης Βικελίδης με πολιορκητικούς κριούς Γαγιέγος – Ντε Γκούζμαν

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ μπαίνει στο πρωτάθλημα με ανταγωνιστικό πρόγραμμα από την αρχή και σπουδαίο ρόλο θα παίξουν οι επιδόσεις δύο παικτών που θα αναλάβουν σημαντικά καθήκοντά την Δευτέρα.

Με το ξεκίνημα της χρονιάς ο ΟΦΗ πέφτει αμέσως στα βαθιά δίνοντας τρία ντέρμπι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και ακόμα ένα “ντέρμπι εξάδας” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο. Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως αφενός μπορούμε να μιλήσουμε για ένα δύσκολο πρόγραμμα εξαρχής αλλά αφετέρου ο ΟΦΗ θα δοκιμαστεί αμέσως, κάτι που μπορεί να βγει και υπέρ του, στα δύσκολα από την αρχή.

Η απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο εδώ και ένα δεκαήμερο αλλάζει ενδεχομένως τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια καθώς η παρουσία του Αργεντινού, έδινε στον τεχνικό του ΟΦΗ την δυνατότητα να παρατάξει τον ΟΦΗ με δύο “εξάρια” – αυτόν και τον Γαγιέγος.

Πλέον, τακτικά, στην θέση του Μεγιάδο θα αγωνιστεί ο Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν – κάτι που το είδαμε και στο φιλικό με τον Εργοτέλη στο 4-2-3-1 του ΟΦΗ με τον Ολλανδό να παίζει δίπλα στον Φελίπε Γαγιέγος. Τακτικά οι δυο τους “κόλλησαν” αφού με τον Χιλιανό να κρατάει τα “οχυρώματα” της μεσαίας γραμμής, ο Ντε Γκούζμαν έβρισκε τον χρόνο αλλά και τον χώρο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, να βρεθεί δίπλα στον Χουάν Νέιρα και κατά συνέπεια ο ΟΦΗ να φορτώνει τον άξονα του με παίκτες. Το παιχνίδι της Δευτέρας σαφώς και έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας από ότι το τελευταίο φιλικό όμως η ουσία δεν αλλάζει. Γαγιέγος και Ντε Γκούζμαν θα βρουν απέναντι τους μια ποιοτική μεσαία γραμμή που αρέσκεται στις ανακτήσεις της μπάλας χάρης στην δουλειά που κάνουν ανασταλτικά ο Ντιαγιέ και ο Σάσα.

Η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι δύο κεντρικοί χαφ του ΟΦΗ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του αγώνα με τον Άρη. Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να ανοίξουν το παιχνίδι πηγαίνοντας τον στον ρυθμό που εκείνοι θέλουν. Παράλληλα το ευχάριστο για τον ΟΦΗ είναι πως δημιουργικά θα παίξει επί της ουσίας με τρεις play maker: Νέιρα, Ντε Γκουζμάν, Γαγιέγος. Κάτι που σημαίνει πως και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι σε θέση να δώσουν σημαντικά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι και παράλληλα μιλάμε για κεντρικά χαφ που δεν μένουν απερίσπαστοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα βοηθώντας τακτικά και την υπόλοιπη ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook