Χουάν Νέιρα: Και ο Άγιος φοβέρα θέλει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η διαφορά εικόνας του Αργεντινού από την Ολλανδία ως την Ελλάδα και η πίεση που του έβαλαν οι Τοράλ, Γαγιέγος.

Για εκείνους που είδαν το φιλικό του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα στην Καλλιθέα, είχαν να λένε για την εικόνα του Χουάν Νέιρα. Επιβλητικός, ορεξάτος, με διάθεση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό να δείξει την αξία του. Άλλωστε, είναι δεδομένο και κάτι παραπάνω από σίγουρο πως μιλάμε για έναν από τους καλύτερους κεντρικούς χαφ που έχουμε δει να φορούν την φανέλα του ΟΦΗ. Ο καλός Νέιρα άλλωστε έχει αποδείξει πως είναι σε θέση να κάνει την διαφορά, όσοι παίκτες και αν έρθουν, όποιος προπονητής και αν αλλάξει στον ΟΦΗ.

Όμως η πίεση και ο ανταγωνισμός είναι στοιχεία που κάνουν πάντα καλύτερο έναν ποδοσφαιριστή και η πίεση στον Αργεντινό ήρθε με την άφιξη (αρχικά) του Τοράλ στο Όστερμπεεκ και στην συνέχεια στην Ελλάδα εκείνη του Γαγιέγος. Και μπορεί ο Χιλιανός να είναι εξάρι αλλά η εικόνα του στις προπονήσεις και η ποιότητα που διαθέτει δείχνει πως μπορεί να παίξει και στην θέση “οκτώ”. Αν βάλουμε στην εξίσωση τον Αντίλ Ναμπί που βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής, ο Τοράλ επίσης όπως και ο Μεγιάδο και σε συνδυασμό με την παρουσία του Ντε Γκούζμαν τότε η μεσαία γραμμή του ΟΦΗ όχι απλά είναι γεμάτη αλλά δίνει την δυνατότητα στον Νιόπλια να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά τρίδυμα στα χαφ.

Η παρουσία δύο ακόμα κεντρικών μέσων αύξησε την πίεση στον Νέιρα. Ο Αργεντινός, ακόμα και στην καθημερινότητα του, είναι εντελώς διαφορετικός και πολύ καλύτερος από ότι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σε Όστερμπεεκ και Μιλ. Έχουν να το λένε στο Ηράκλειο πως έχει παρουσιαστεί πολύ καλύτερος όπως και το γεγονός ότι τόσο κόντρα στον Απόλλωνα, όσο και στον Εργοτέλη ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ΟΦΗ. Και ο ΟΦΗ έχει ανάγκη τον Χουάν Νέιρα, τον παίκτη – αρτίστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook