Φελίπε Γαγιέγος: Ο X Factor των χαφ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο χαμηλού επιπέδου, αρκούσαν 75 λεπτά για να δείξει ο Χιλιανός την ποδοσφαιρική του αξία.

Στο φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη ο Φελίπε Γαγιέγος συστήθηκε στον κόσμο του ΟΦΗ που έχει, δεδομένα, υψηλές απαιτήσεις από τον 29χρονο Χιλιανό χαφ βάσει του βιογραφικού και της πορείας που έχει καταγράψει στα γήπεδα του Μεξικού και της πατρίδας του.

Τι μας έδειξε κόντρα στον Εργοτέλη ο Φελίπε Γαγιέγος; Η πρώτη εικόνα του 29χρονου κεντρικού χαφ ήταν ενός ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Όχι, μόνο συλλογικά αλλά και ατομικά διατηρώντας υψηλό τέμπο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, καθαρός αριστεροπόδαρος χαφ που δεν καθυστερεί σε καμία περίπτωση την οργάνωση του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Χαρακτηριστικό του Γαγιέγος είναι η ποδοσφαιρική αντίληψη που παρουσίασε αφού ήταν, πρώτος σε μεταβιβάσεις, πατώντας κάθε χιλιοστό του αγωνιστικού χώρου, την ίδια ώρα που ήταν πασιφανές πως πρόκειται για έναν σύγχρονο box to box μέσο που παρουσίασε εικόνα χαφ που αρέσκεται τόσο στο να μαρκάρει, όσο και στο να δημιουργεί. Ουσιαστικά αν το δικό του όνομα πρέπει να μπει δίπλα σε εκείνο του Μεγιάδο, θα λέγαμε πως ο Γαγιέγος διαθέτει όλα αυτά που δεν έχει ο Αργεντινός: Καλές μεταβιβάσεις, πατάει την αντίπαλη περιοχή, δημιουργεί συνθήκες επίθεσης για τους συμπαίκτες του. Δεδομένα είναι ο χαφ με τα χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει άλλος κεντρικός μέσος του ΟΦΗ αναδεικνύοντας σε πρώτη φάση την επιμονή των ανθρώπων της ομάδας να τον περιμένουν και να τον φέρουν στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook