Περισσότερα τα καλά παρά τα αρνητικά της αναβολής για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η, πολύ πιθανή, μετάθεση της πρεμιέρας για τις 11 Σεπτεμβρίου δημιουργεί για τον ΟΦΗ ευνοϊκές συνθήκες με ένα μεγάλο “αλλά” που αφορά την έλλειψη αντιπάλων για φιλικά παιχνίδια.

Παρότι όλοι θα ήθελαν να ξεκινήσει αμέσως το πρωτάθλημα είναι γεγονός ότι για τον ΟΦΗ μπορεί να χαρακτηριστεί και βολική η μετάθεση της σέντρας για ένα 20ημερο αργότερα. Ξεκινώντας από τα θετικά της υπόθεσης. Ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του προκειμένου να ενσωματώσει στα πλάνα του τον Φελίπε Γαγιέγος. Ο Χιλιανός μπορεί να ήρθε έτοιμος από την πλευρά της φυσικής κατάστασης καθώς συμμετείχε στην προετοιμασία της Ατλέτικο Σαν Λουίς αλλά ακόμα και αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα ήταν σε θέση να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον Άρη αφού καλά καλά δεν γνώριζε τα ονόματα των συμπαικτών του. Έχοντας ένα 20ημερο μπροστά του, ο 30χρονος αμυντικός μέσος του ΟΦΗ θα έχει όλο τον χρόνο ώστε να ενσωματωθεί πλήρως στην φιλοσοφία του τεχνικού του ΟΦΗ και θα είναι πανέτοιμος 100% για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ο χρόνος κυλάει υπέρ και του Τζον Τοράλ. Ο Ισπανός μέσος του ΟΦΗ τραυματίστηκε στις 26 Ιουλίου στο φιλικό κόντρα στην Βέστερλο έχοντας υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού. Πλέον με την δεδομένη μετάθεση της σέντρας ο Ισπανός μέσος θα απουσιάσει από λιγότερα επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα ο ΟΦΗ θα πάει στην σέντρα του πρωταθλήματος, με δεδομένη μια προσθήκη – μιλώντας πάντα ημερολογιακά – αυτή του εξτρέμ και εφόσον καταφέρει να κλείσει την υπόθεση σχετικά σύντομα τότε θα είναι σε θέση να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Νιόπλια.

Ωστόσο από την άλλη η 20ημερη αναβολή του πρωταθλήματος παρατείνει το αιώνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε κάθε καλοκαίρι. Την έλλειψη δυνατών αντιπάλων για φιλικά παιχνίδια εντός της Κρήτης. Ακόμα και αν θέλει, που έχει την διάθεση, να ταξιδέψει εκτός νησιού για να δώσει φιλικό παιχνίδι είναι σχεδόν αδύνατο για πρακτικούς λόγους. Εν μέσω Αυγούστου υπάρχουν πρακτικά προβλήματα όπως η μετάβαση, τα ξενοδοχεία και πάει λέγοντας αφού το μειονέκτημα του είναι μόνιμο και επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ομάδες της Superleague που μπορούν να μεταβούν οδικώς στην Ελλάδα και να δώσουν φιλικά παιχνίδια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook