Τι θα δώσει ο Γαγιέγος στον ΟΦΗ στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χιλιανός χαφ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και το Gentikoule αναλύει το τι να περιμένουμε από τον Φελίπε Γαγιέγος.

Ο Φελίπε Γαγιέγος θα φοράει την φανέλα του ΟΦΗ για τα επόμενα δύο χρόνια και αναμφίβολα οι απαιτήσεις από τον 30χρονο Χιλιανό είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το πλούσιο βιογραφικό του, η παρουσία του σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Νεκάξα και η Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε προσφέρουν τα εχέγγυα για να υπάρχουν βλέψεις ώστε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νεκάξα και της Ατλέτικο Σαν Λουίς να κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε κάποια πρώτα δείγματα γραφής για το ποιος είναι ο Φελίπε Γαγιέγος. Τόσο από τον μεγάλο Αλεσάντρο Ίσις που μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον συμπατριώτη του, όσο και από το άρθρο που έγραψε στο Gentikoule ο Χιλιανός δημοσιογράφος Κάρλος Τάπια. Πάμε όμως λίγο να δούμε περισσότερο αναλυτικά τι μπορεί να προσφέρει ο Γαγιέγος στον ΟΦΗ και πως μπορεί να χωρέσει, τακτικά, στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια τόσο σε διάταξη 4-3-3 όσο και 4-2-3-1.

4-3-3

Ο Νίκος Νιόπλιας στην μεγαλύτερη διάρκεια της προετοιμασίας του ΟΦΗ έχει επιλέξει το 4-3-3 παίζοντας με τρεις χαφ στην ευθεία. Ο Γαγιέγος είναι αριστεροπόδαρος, η θέση που καλύπτει στο γήπεδο είναι ανάμεσα στο “6” και το “8” όπου και παρουσιαζόταν το μεγαλύτερο έλλειμμα στο ρόστερ του ΟΦΗ. Στα παιχνίδια που ο Νίκος Νιόπλιας επιλέξει να παρατάξει τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3 ο Γαγιέγος μπορεί να αγωνιστεί είτε στον άξονα ως κεντρικός χαφ, είτε ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Για παράδειγμα σε μια τριάδα στα χαφ με Γαγιέγος, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν – όπου ο Νιόπλιας θα επιλέξει να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, ο Χιλιανός μπορεί να παίξει είτε στον άξονα και στα άκρα της τριάδας οι Ντε Γκουζμάν, Νείρα – είτε αριστερά και να μετατεθεί ο Ολλανδός στον άξονα και ο Αργεντινός ως δεξιός εσωτερικός μέσος.

4-2-3-1

Στην περίπτωση που ο τεχνικός του ΟΦΗ επιλέξει να αγωνιστεί με δύο αμυντικά χαφ, τότε μπορούν να συνυπάρξουν μαζί στην ενδεκάδα οι Γαγιέγος, Μεγιάδο στην δυάδα πίσω από την θέση του επιθετικού μέσου. Γαγιέγος και Μεγιάδο μπορούν να λειτουργήσουν μαζί ως δίδυμο αμυντικών μέσων με την τριάδα της επίθεσης να αγωνίζεται μπροστά τους. Το σημαντικότερο στοιχείο που φέρνει, ο Χιλιανός μέσος, ωστόσο στο παιχνίδι του ΟΦΗ είναι οι δημιουργικές ικανότητες του. Ο Μεγιάδο είναι δεξιοπόδαρος, ο Γαγιέγος αριστεροπόδαρος με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης προσφέροντας πολλά περισσότερα δημιουργικά από τον Αργεντινό που μπορεί ανασταλτικά να είναι δυναμίτης ωστόσο χώλαινε αρκετά όταν χρειαζόταν να ανεβάσει ψηλά το παιχνίδι του ΟΦΗ και να το μεταφέρει στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook