Αντίθετος με τη FIFA ο Τσέφεριν – «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε σε δηλώσεις του πως είναι κατά της FIFA στη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, με 24 ομάδες, κάθε τέσσερα καλοκαίρια.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή του στη νέα μορφή που προτείνει η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο λόγος που προχώρησε στις δηλώσεις αυτές είναι ότι η UEFA είναι αντίθετη για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με 24 ομάδες, κάθε τέσσερα καλοκαίρια από το 2021.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όσο είμαι πρόεδρος της UEFA, δεν θα υπάρχει μέρος για επιδίωξη εγωιστικών προσπαθειών ή να κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικα προσχήματα», δήλωσε ο Τσέφεριν, προσθέτοντας ότι «τα χρήματα δεν δημιουργούν τους κανόνες και το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση. Δεν θα αφήσω κανέναν να θυσιάσει τις δομές του στο βωμό μιας πολύ κυνικής και αδίστακτης εμπορικότητας», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι τυφλωμένοι από την επιδίωξη του κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή των τουρνουά ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια», συμπλήρωσε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook