Τι μας έδειξαν οι 15 μέρες παρουσίας του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας στην Ολλανδία το Gentikoule καταγράφει τα πεπραγμένα, τα +/- και τι άλλο θα περιμένουμε μέσα στον Αύγουστο.

Μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας στην Ολλανδία είναι πλέον αρκετός ο χρόνος για να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για το Νίκο Νιόπλια, όσο και για τον ίδιο τον ΟΦΗ και τους φιλάθλους του.

Το Gentikoule καταγράφει όλα όσα έχουν γίνει αυτό το 15νθημερο και σας τα μεταφέρει. Τα “συν”, τα “πλην” του ΟΦΗ και το τι θα περιμένουμε με την επιστροφή της ομάδας στο Ηράκλειο.

ΣΥΝ

Λουκ Καστάνιος: Ο Ολλανδός επιθετικός δείχνει πολύ καλή εικόνα, είναι υγιέστατος και πανέτοιμος. Μπορεί να μην έχει σκοράρει όμως βρίσκεται μέσα στα δύο από τα τρία γκολ του ΟΦΗ, δουλεύει πάρα πολύ ακόμα και μετά που θα τελειώσει η προπόνηση και οι ελπίδες ότι θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης της ομάδας μπορούν να είναι ακέραιες.

Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν: Ο Ολλανδός αποδεικνύει σε κάθε εμφάνιση του μέσα στο γήπεδο πως είναι έτοιμος για να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη του ΟΦΗ της επόμενης περιόδου. Ο έμπειρος κεντρικός χαφ δείχνει στα φιλικά πως είναι πλέον πανέτοιμος για να αποτελέσει τον Χ – Factor της μεσαίας γραμμής του ΟΦΗ.

Πραξιτέλης Βούρος: Ο στόπερ του ΟΦΗ μετά από μια κακή, λόγω τραυματισμών, σεζόν και η οποία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο λόγω της παρουσίας του στα play out, δείχνει ότι φέτος μπορεί να κάνει το step up.

Ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ: Ο ΟΦΗ παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ο Νιόπλιας θέλει να είναι γρήγορος, ταχύτατος, να αποκτά αμέσως πλεονέκτημα για την επίθεση και γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας που θα του δίνουν το πλεονέκτημα όταν εκείνος επιτίθεται. Είναι ένας θεαματικός τρόπος παιχνιδιού, φάνηκε στο γκολ που πέτυχε με την Άντερλεχτ μένει να φανεί αν θα είναι σε θέση να το υποστηρίξει μέχρι τέλους και να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο στην πορεία.

Πλήρης αμυντικά: Μπορεί να έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς όμως είναι πασιφανές πως δέχεται λιγότερες φάσεις από την προηγούμενη σεζόν. Δείχνει πιο συμπαγής αμυντικά, η παρουσία του Πασαλίδη προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ο ΟΦΗ δείχνει, εν αντιθέσει με την προηγούμενη σεζόν, πως είναι πλήρης αμυντικά όταν και εμφανίστηκε αποδεκατισμένος σε πολλά παιχνίδια της χρονιάς.

H oμοιογένεια: Ο βασικός κορμός, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, παραμένει. Και έχει φανεί σε αρκετές περιπτώσεις πως υπάρχει χημεία, απουσιάζουν τα πολλά νέα πρόσωπα που δεν θα επέτρεπαν την άμεση δημιουργία ομοιογένειας στο ρόστερ του ΟΦΗ για τη νέα χρονιά.

Η ταχύτητα που μπαίνει στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διαφέρει αρκετά από την προηγούμενη σεζόν. Ο ΟΦΗ κατά διαστήματα, στα φιλικά που έχει δώσει, είναι πιο γρήγορος, με άμεση μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση – στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό απουσίαζαν από την ομάδα της προηγούμενης περιόδου.

Ο επαγγελματισμός που λύνει τα περσινά προβλήματα: Ο Νίκος Νιόπλιας έχει πλαισιωθεί από ένα άκρως επαγγελματικό τεχνικό τιμ που δουλεύει την προπόνηση με κάθε λεπτομέρεια. Από την φυσική κατάσταση και την τακτική μέχρι επιμέρους κομμάτια αυτής. Η παρουσία των Γράμμου, Καραβέλα προσδίδει διαφορετικό τρόπο αντίληψης της καθημερινότητας, η παρουσία του Ερμείδη φροντίζει να γίνεται λεπτομερής και επιστημονική δουλειά για τα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από κάθε προπόνηση.

ΠΛΗΝ

Η παρουσία άλλου αμυντικού χαφ: Αυτήν την στιγμή στο ρόστερ του ΟΦΗ βρίσκεται μόνο ο Μιγκέλ Μεγιάδο και αριθμητικά ο Πασχάλης Στάικος που ωστόσο είναι τραυματίας. Πέραν αυτών των δύο δεν υπάρχει άλλος αμυντικός μέσος με αποτέλεσμα ο Νιόπλιας να καλύπτει το κενό στα φιλικά με εσωτερικές λύσεις (π.χ. Σελίμοβιτς με Φίτεσε, Κοροβέσης, Ουές με Άντερλεχτ). Ο ΟΦΗ καίγεται για ένα αμυντικό χαφ υψηλού επιπέδου και η απουσία του δεν δίνει την ευκαιρία στον Νιόπλια να δώσει ανάσες στον Αργεντινό.

Ο Μάικ Φαν Ντάινεν: Ο Ολλανδός μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει εικόνα που να τον κάνει να ξεχωρίζει. Ο Ολλανδός έχει χρησιμοποιηθεί είτε ως αριστερό έξτρεμ, είτε ως επιθετικός (στο φιλικό με την Βέστερλο) δίχως να έχει παρουσιάσει στοιχεία που να εντυπωσιάζουν βέβαια είναι περίοδος προσαρμογής ακόμα και περιμένουμε να τον δούμε μέσα στον Αύγουστο.

Η έλλειψη επιλόγων στην επίθεση: Γράφουμε και παραπάνω ότι ο Λουκ Καστάνιος προορίζεται για κολώνα στην επίθεση του ΟΦΗ της επόμενης περιόδου. Θεωρητικά για την ίδια θέση προορίζονται τόσο ο Φαν Ντάινεν, όσο και ο Σαρδινέρο που αγωνίστηκε πέρυσι με επιτυχία όντας ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ. Ωστόσο, από το ρόστερ του ΟΦΗ λείπει ο φορ με διαφορετικά στοιχεία όπως είναι η ταχύτητα, η άμεση επαφή με τα δίχτυα, γενικά ένας ποδοσφαιριστής που να διαθέτει διαφορετικό “πακέτο” από αυτό που έχουν οι παίκτες που βρίσκονται ήδη στην ομάδα.

Ο Αύγουστος που έρχεται

Ο ΟΦΗ σε λίγες ημέρες παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα και εκεί πλέον θα μπει σε φάση μονταρίσματος για την επόμενη σεζόν. Η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ είναι το Νο 1 σε προτεραιότητα μεταγραφικό ζήτημα του ΟΦΗ όπως και από αυτό το 15νθημερο προκύπτει η ανάγκη, όπως γράφουμε παραπάνω, για την απόκτηση ενός επιθετικού ακόμα. Παράλληλα ο ΟΦΗ ψάχνει και για αριστερό μπακ, παρότι με την παρουσία των Κοροβέση, Λυμπεράκη δείχνει πλήρης και ειδικά ο δεύτερος παρουσιάζει τέτοιο πρόσωπο που τον κάνει διεκδικητή φανέλας βασικού. Σίγουρα το ρόστερ που υπάρχει αυτήν την στιγμή δεν θα είναι αυτό με το οποίο θα πορευτεί ο ΟΦΗ τη νέα σεζόν και αναμένουμε μέσα στον μήνα που μπαίνει τις προσθαφαιρέσεις που θα προκύψουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook