Έχασε το ματς, έχασε και τον Τοράλ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 1-0 από την Βέστερλο αλλά περισσότερο αγωνία για τον τραυματισμό του Ισπανού μέσου ενώ δείχνει ότι έχει δρόμο ακόμα για βελτιώσεις.

Σχόλιο Μανώλης Σαρρής | Απόδοση Πάνος Κατσαρός

Στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν, ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Βελγικής Βέστερλο, χάνοντας και τον Τοράλ με τραυματισμό.

Ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε φανέλα βασικού στα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ, τους Μπρους Καμάου, Τζον Τοράλ και Ντέιβις Επασί, ενώ για πρώτη φορά είδαμε τον Φαν Ντάινεν να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Ουές, Βούρος, Γιαννούλης, Λυμπεράκης. Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τοράλ, Νέιρα και Μπαλογιάννης ενώ την τριάδα στην επίθεση αποτέλεσαν οι Καμάου (αριστερά), Γρίβας (δεξιά) και ο Φαν Ντάινεν στην θέση «εννιά».

Ο ΟΦΗ παρουσίασε ένα αρκετά μέτριο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετωπίζοντας θέματα στην άμυνα το πρώτο 25λεπτο. Δημιουργικά επίσης δεν έκανε πολλά, χωρίς να έχει κάποια φάση, με μοναδική εξαίρεση ένα φάουλ του Νέιρα. Η Βέστερλο είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 10’, όταν ο Βάασεν εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Νέιρα, πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά εκείνη κατέληξε στο δοκάρι και άουτ.

Στο 25΄ ο Τζον Τοράλ στάθηκε άτυχος, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αντικαταστάθηκε από το Νοικοκυράκη, γεμίζοντας με ανησυχία τους ανθρώπους της ομάδας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μυϊκό τραυματισμό, αλλά αυτό μένει να φανεί.

Ο Νιόπλιας παρουσίασε έναν αρκετά διαφορετικό ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αγωνίστηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1: με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, Πασαλίδη και Σελίμοβιτς στο κέντρο της άμυνας και τους Μαρινάκη – Κοροβέση στα άκρα. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν, ενώ στα πλάγια της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Στάρτζεον και Νοικοκυράκης. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Καστάνιος ενώ ως «10άρι» αγωνίστηκε ο υπό δοκιμή Γκονζάλες.

H ομάδα έδειξε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο, με τον Ντε Γκούζμαν, τον Γκονζάλες και τον Καστάνιος να συνεισφέρουν αρκετά με την είσοδό τους. Η Βέστερλο άνοιξε το σκορ στο 51’ με τον Σούμα, στην πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Στη  συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα, ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και βελτίωσε την εικόνα του, προσπαθώντας να ισοφαρίσει και να δημιουργήσει απέναντι σε μία ομάδα πιο έτοιμη και αρκετά καλή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 73’ με το σουτ του Καστάνιος από πλάγια θέση το οποίο «έβγαλε» δύσκολα ο Βαν Λάνγκερντονγκ.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μεγιάδο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαμπέα.

Το Gentikoule και το athleticradio.gr σας μετέδοσαν ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook