Ο Λουκ Καστάνιος στο Gentikoule: “Είμαι καλά, νιώθω έτοιμος, θέλω να μας φοβούνται όλοι στο Ηράκλειο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Λουκ Καστάνιος στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη του ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ μίλησε στο Gentikoule και τον Μανώλη Σαρρή από το Mill.

Ο Ολλανδός επιθετικός ήρθε στον ΟΦΗ τον περασμένο Γενάρη ως ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο βιογραφικό και παρουσία σε σπουδαίες ομάδες. Τελικά παρότι ο ίδιος ήθελε να βοηθήσει, το σώμα του αποδείχθηκε πιο πίσω και δεν κατάφερε, παρότι σκόραρε μια φορά στο ματς με τον Βόλο, να προσφέρει αυτά που θα ήθελε.

Λίγους μήνες μετά, ο Λουκ Καστάνιος είναι πλέον έτοιμος, το δείχνει και με την καθημερινή παρουσία του στην Ολλανδία πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και όπως λέει και ο ίδιος ανυπομονεί να γνωρίσει τον κόσμο του ΟΦΗ και ένα κολασμένο “Γεντί Κουλέ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουκ Καστάνιος στο Gentikoule και τον Μανώλη Σαρρή

Πρώτη σου προετοιμασία, λοιπόν, με τον ΟΦΗ είσαι πλέον έτοιμος για να
“Την προηγούμενη σεζόν ήρθα στα μέσα της χρονιάς, ήρθα από μια διαφορετική ήπειρο αγωνιζόμουν σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο όμως τώρα το νιώθω και είμαι έτοιμος. Είμαι χαρούμενος που κάνω μια προετοιμασία χωρίς προβλήματα, με την υπόλοιπη ομάδα και νιώθω πανέτοιμος να βοηθήσω”.

Για αρκετό κόσμο προκάλεσε έκπληξη η μεταγραφή σου στον ΟΦΗ
“Μου άρεσε το πρότζεκτ του ΟΦΗ, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο και μεγάλωσα με την φιλοσοφία που έχει το club: Να κρατάμε την μπάλα, να την έχουμε στα πόδια μας. Η φιλοσοφία του ΟΦΗ μου ταιριάζει απόλυτα και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την απόφαση να έρθω στην ομάδα”.

Ο ΟΦΗ μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις ξανά βήματα προς τα μπροστά;
“Ο τρόπος παιχνιδιού που ακολουθεί ο ΟΦΗ μου ταιριάζει απόλυτα. Είναι το Ολλανδικό στυλ παιχνιδιού με το οποίο μεγάλωσα, όμως δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η φετινή σεζόν και το μέλλον μου στο club”.

“Στον ΟΦΗ προτιμούμε να κερδίζουμε με 4-3 αντί για 1-0”

Πως αντιμετώπισες την χρονιά που ολοκληρώθηκε για τον ΟΦΗ και ήταν μια πολύ κακή σεζόν;
“Υπήρχε μια διαφορετική πίεση στο club γιατί την προηγούμενη σεζόν ο ΟΦΗ είχε βγει στην Ευρώπη και όταν ήρθα στην ομάδα εκείνη ήταν κοντά στην εξάδα και κανείς δεν σκεφτόταν τι θα μπορούσε να συμβεί. Όμως ότι έγινε, έγινε και έχει σημασία το τι αντίδραση θα βγάλουμε από εδώ και στο εξής. Τι χαρακτηριστικά μπορούμε να έχουμε ως ομάδα, να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον και να παρουσιάσουμε ένα μαχητικό πνεύμα”.

Τι σου άφησε η πρώτη σου εμπειρία από την Ελλάδα;
“Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, καλοί παίκτες και ο ΟΦΗ είναι μια επιθετικογενής ομάδα. Προτιμά να κερδίσει με 4-3 αντί για 1-0 και αυτό μου αρέσει. Όμως πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να το αντιμετωπίζουμε με έξυπνο τρόπο και ακόμα και αν πάει το ματς στο 1-0 εμείς να ξέρουμε πως να το στηρίξουμε”.

Τι βάζεις ως προσωπικό στόχο τη νέα χρονιά;
“Πρώτα από όλα θέλω να είμαι υγιής, έχουμε καλή ομάδα, καλοί παίκτες, δουλεύουμε επαγγελματικά και γιατί να μην βγει ξανά η ομάδα στην Ευρώπη; Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα, να βλέπουμε κάθε βήμα ξεχωριστά και να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι για τον ΟΦΗ”.

Πάντως όλοι βλέπουν έναν παίκτη που νιώθει έτοιμος, με αυτοπεποίθηση
“Δούλεψα πολύ μέσα στο καλοκαίρι και τις διακοπές μου γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος με την κατάσταση που βρισκόμουν. Η οικογένεια μου έμεινε στο σπίτι και εγώ δούλευα καθημερινά προκειμένου να δυναμώσει το σώμα μου γιατί δεν ένιωθα χαρούμενος με αυτό. Τώρα νιώθω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη με τον εαυτό μου και πολύ πιο έτοιμος από όταν ήρθα στην Ελλάδα”.

“Η ομάδα ήταν στις τελευταίες θέσεις και στο ΒΑΚ γίνονταν έργα; Τι άλλο θέλει ένας παίκτης για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα; Αυτό φίλε ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλων μας”

Τι να περιμένει ο κόσμος του ΟΦΗ από τον Λουκ Καστάνιος;
“Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για τον κόσμο μας, ανυπομονώ να δω ξανά το γήπεδο γεμάτο από τους φιλάθλους μας. Η στήριξη τους ακόμα και έξω από το γήπεδο την προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ σημαντική, ανυπομονώ να έρχονται στο γήπεδο και να μας φοβούνται όλοι οι αντίπαλοι”.

Πάντως το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που βοηθάει και εσένα να γίνεις πιο απειλητικός
“Ναι, ισχύει αυτό. Με δύο winger στα άκρα είναι κάτι που πιστεύω ότι ταιριάζει και εμένα όμως θέλω να πω κάτι. Είναι πολύ νωρίς για όλους μας, τα πόδια είναι βαριά και δεν είναι κανείς έτοιμος. Πιστεύω στην ομάδα, στους παίκτες που υπάρχουν και όλοι μαζί θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον”.

Το μότο του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση είναι “trust the process”, θεωρείς ότι ο ΟΦΗ μπορεί να μεγαλώσει και να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο χρόνο με τον χρόνο;
“Βέβαια το πιστεύω ότι το club μπορεί να μεγαλώσει κάθε χρόνο. Σαφώς είχαμε έξι πολύ κακούς μήνες όμως πρέπει να δουλεύουμε και ήδη δουλεύουμε πολύ για να το πετύχουμε. Ο ΟΦΗ βελτιώνεται σε όλους τους τομείς ως club και αυτό είναι κάτι το δείχνει σε όλους μας. Πρόσεξε μια λεπτομέρεια που για εμάς τους παίκτες είναι πολύ σημαντική. Ο ΟΦΗ ήταν στις τελευταίες θέσεις και εμείς πηγαίναμε στο γήπεδο για προπόνηση και βλέπαμε να γίνονται έργα παντού. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει εμπιστοσύνη σε εμάς, πως ότι και να συνέβαινε στην πορεία, η εμπιστοσύνη του club προς εμάς ήταν μεγάλη. Για την δική μας την ψυχολογία το να βλέπουμε να γίνονται έργα στο αθλητικό κέντρο ήταν μεγάλη γιατί παρακολουθούσαμε πως στη νοοτροπία του ΟΦΗ δεν άλλαζε τίποτα και όλοι ήθελαν το καλύτερο για το club”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook