Σορς Ούλτε: “Σπουδαίος παίκτης ο Καστάνιος, ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο 100%”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής της Φορτούνα Σιτάρντ Σορς Ούλτε μίλησε στο Gentikoule λίγη ώρα μετά το τέλος του φιλικού με τον ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο του Λουκ Καστάνιος αλλά και του τρόπου παιχνιδιού των παικτών του Νίκου Νιόπλια.

H Φορτούνα Σιτάρντ απουσίαζε για 17 ολόκληρα χρόνια από την Ερεντιβίζιε. Το 2018 με πρωταγωνιστή τον Λισάντρο Σεμέντο και στο ρόστερ της τον Κρίστοφερ Μπράουν πήρε την άνοδο μετά από το 2001 και πέρυσι πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες πορείες της τελευταίας 20ετιας αφού διεκδίκησε μέχρι τέλους την είσοδο της στα play off του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο Σορς Ούλτε ανέλαβε το τιμόνι της Φορτούνα το Νοέμβριο του 2020 νωρίτερα ήταν βοηθός του Κέβιν Χόφλαντ, και στα 33 του χρόνια, δίχως καμία προηγούμενη θητεία στην πρώτη ομάδα, οδήγησε την ιστορική ομάδα του Σιτάρντ σε μια εξαιρετική πορεία με αποτέλεσμα από υπηρεσιακός να γίνει μόνιμος και να ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

“Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες που πιστεύω ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Ήταν μια πολύ καλή πρόκληση για εμάς και για τον ΟΦΗ” μας είπε αρχικά ο Σορς Ούλτε σχολιάζοντας το φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, ο Ολλανδός τεχνικός της Φορτούνα Σιτάρντ έπλεξε το εγκώμιο του επιπέδου της ομάδας του Νίκου Νιόπλια υπογραμμίζοντας πως “παρότι είναι πολύ νωρίς για τον ΟΦΗ, παίζουν 100% ποδόσφαιρο – εννοώ πως δεν παίρνουν την μπάλα και απλά την πετάνε όπου βρουν. Είναι μια ομάδα με πειθαρχία στο παιχνίδι της, παλεύουν όλοι μαζί, παρουσίασαν πολύ μεγάλη οργάνωση στο παιχνίδι τους, δεν μας άφησαν χώρους για να επιτεθούμε”.

Για το στοιχείο που ξεχώρισε από τον ΟΦΗ ο Σορς Ούλτε τόνισε πως “έχουν πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, προσπάθησαν και το κατάφεραν να παίξουν στην πλάτη της άμυνας μας. Ο ΟΦΗ έχει επικίνδυνους επιθετικούς και βέβαια είναι σπουδαίος παίκτης ο Λουκ Καστάνιος και καταπληκτικός φορ. Αλλά και αμυντικά πρόκειται για μια πολύ μαχητική ομάδα που δύσκολα δημιουργείς ευκαιρίες εναντίον της”.

Τέλος ο προπονητής της Φορτούνα Σιτάρντ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στο ρόστερ του ΟΦΗ βρίσκονται τέσσερις συμπατριώτες του (Βάτερμαν, Φαν Ντάινεν, Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν) αλλά και το ότι είδε, όπως τόνισε και εκείνος, μια ομάδα που επιχειρεί να παίξει με τον τρόπο που αγωνίζονται οι ολλανδικές ομάδες: “Προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ολλανδικό τρόπο παιχνιδιού, να είναι συνεπείς στο build up και όπως έχω μάθει και από τον Σεμέντο πως αυτό συνέβη και όταν εκείνος ήταν στην ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook