Παίρνει ματς και γίνεται καλύτερος Ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Εντυπωσιακός κατά διαστήματα ο ΟΦΗ απέναντι σε μία πιο έτοιμη Φορτούνα, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το ματς.

Σχόλιο Μανώλης Σαρρής | Απόδοση Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ έδωσε το τρίτο του φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, αντιμετωπίζοντας την αρκετά ανταγωνιστική Φορτούνα Σιτάρντ. Ο Νίκος Νιόπλιας είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές, με συστήματα και πρόσωπα, με την ομάδα να έρχεται ισόπαλη με 1-1.

Με τους Τοράλ, Καμάου και Επασί να μην αγωνίζονται, ο τεχνικός του ΟΦΗ παρέταξε την ομάδα με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μαρινάκη, Βούρο, Πασαλίδη και Κοροβέση. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Νοικοκυράκης και στην επίθεση οι Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος.

Ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, έχοντας μία ευκαιρία με το Νοικοκυράκη νωρίς. Στη συνέχεια η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προσπάθησε να πιέσει ψηλά την αντίπαλό της, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους να γίνουν απειλητικοί. Η Φορτούνα Σιτάρντ είχε ένα πολύ καλό διάστημα, με δοκάρι στο 15’, παραλίγο αυτογκόλ του Βούρου στο 17’, αλλά και το γκολ του Χάνσον στο 26’. Οι παίκτες της Ολλανδικής ομάδας βρήκαν το γκολ μετά από ένα λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, πιέζοντας διαρκώς στο συγκεκριμένο διάστημα.

Μετά το τέρμα της Φορτούνα Σιτάρντ, ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμούς. Στο 38’ ο Καστάνιος μπήκε όμορφα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ντε Γκούζμαν, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είχε γυρίσει και το ματς, καθώς ο Καστάνιος βρήκε πολύ όμορφα το Νοικοκυράκη, εκείνος έκανε ένα πλασέ εντός περιοχής όμως ο Ντόρνεμπους είχε «απάντηση» στη δική του προσπάθεια, αλλά και σε εκείνη του Ντε Γκούζμαν στη συνέχεια.

Στην «επανάληψη» ο ΟΦΗ ήταν αρκετά καλύτερος, παρουσιάζοντας ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, ψάχνοντας τρόπους να δημιουργήσει και να απειλήσει. Ο Νίκος Νιόπλιας πραγματοποίησε 8 αλλαγές, περνώντας στο γήπεδο τους Σηφάκη, Ουές, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς, Φαν Ντάινεν, Μπαλογιάννη, Γιαννούλη και Γρίβας, με τους Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν και Μεγιάδο να είναι οι μόνοι που συνεχίζουν από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 59’ ο Καστάνιος προσπάθησε να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό γυριστό, η μπάλα όμως απομακρύνθηκε, ενώ η πρώτη ευκαιρία της Φορτούνα Σιτάρντ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 62’ με ένα σουτ του Χάνσον που μάζεψε εύκολα ο Σηφάκης. Στο 65’ ήταν η σειρά του Μπαλογιάννη να απειλήσει με ένα καλό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ. Ο Καστάνιος πέτυχε ένα γκολ στο 76’ όμως δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, σε μία φάση όμως που ο Κώστας Γιαννούλης έβγαλε μία εκπληκτική μπαλιά πολλών μέτρων.

Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να «κλέψουν» το παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, όμως ο Σελίμοβιτς και ο Σηφάκης πραγματοποίησαν σωτήριες επεμβάσεις, με τον νεαρό τερματοφύλακα του ΟΦΗ μάλιστα να επεμβαίνει δύο φορές στην ίδια φάση. Το 1-1 έμεινε έως το τέλος, με τον ΟΦΗ να δείχνει καλό πρόσωπο κατά διαστήματα, για τρίτο συνεχόμενο φιλικό προετοιμασίας.

Το Gentikoule και το athleticradio.gr σας μετέφεραν ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook