Η πρώτη εικόνα του Τοράλ: Μπάλα με την μια, ψηλά το κεφάλι, κάθετο παιχνίδι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι έδειξε η πρώτη προπόνηση του Ισπανού μέσου και οι πρώτες κινήσεις του.

48 ώρες μετά την άφιξη του στην Ολλανδία ο Τζον Τοράλ μπήκε στις προπονήσεις του ΟΦΗ και το Gentikoule καταγράφει τα πρώτα δείγματα γραφής του Ισπανού που το απόγευμα του Σαββάτου έβγαλε όλη την προπόνηση που είχε μόνο μπάλα.

Tα πρώτα δείγματα γραφής του Τζον Τοράλ βάσει των πρώτων προπονήσεων είναι ένα πρώιμο συμπέρασμα που ωστόσο δείχνει κάποιες κατευθύνσεις για τον Ισπανό γιατί όπως και να’ χει είναι εντελώς διαφορετικό να τον βλέπουμε από τα video και διαφορετικό από κοντά.

Στην πρώτη του προπόνηση λοιπόν τι μας έδειξε ο Τζον Τοράλ;

– Είναι καθαρός αριστεροπόδαρος μέσος. Το καλό του πόδι που λέμε στο ποδόσφαιρο είναι αυτό που χρησιμοποιεί στις περισσότερες επαφές του με την μπάλα. Όταν ο Νίκος Νιόπλιας του ζήτησε να εκτελέσει κάποια προσπάθεια, το προσπάθησε και με το δεξί πόδι όμως πάντα επιχείρουσε να φέρνει την μπάλα στο αριστερό.

– Διαθέτει γρήγορη αντίληψη του χώρου, του αρέσει να παίζει με την μια και όχι να κρατάει την μπάλα στα πόδια του. Σε παιχνίδια μικρών χώρων που υπήρχε συνεχές πρέσινγκ ο Τοράλ και παρότι ο Νίκος Νιόπλιας έδινε δικαίωμα για τρεις επαφές με την μπάλα, ο Ισπανός σήκωνε πάντα το κεφάλι και ήθελε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του ακόμα και αν αυτό χρειάστηκε να γίνει με κάποια περίτεχνη ενέργεια.

– Επιχείρησε να παίξει μόνο κάθετα, κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό από τους συμπαίκτες του που προσπάθησαν να βγουν στην πλάτη της άμυνας. Του αρέσει το κάθετο ποδόσφαιρο, να μπορεί να προσαρμόζει το παιχνίδι του στα στάνταρ της ομάδας. Όπως επίσης επιχείρησε να παίξει διαγώνια θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Στάρτζον ή του Γρίβα.

– Δεν είναι γρήγορος, όπως ο Ντε Γκουζμάν όμως έχει γρήγορη σκέψη. Το παιχνίδι του με την μπάλα στα πόδια είναι κάτι που δεν το είχε νωρίτερα ο ΟΦΗ. Ο Νέιρα για παράδειγμα είναι παίκτης που του αρέσει να κουβαλάει την μπάλα, ο Ναμπί επίσης το ίδιο, με τον Τοράλ αυτό δεν ισχύει. Ο Ισπανός δεν θα κρατήσει πολύ την μπάλα στα πόδια του, θα επιχειρήσει να μεταφέρει γρήγορα το παιχνίδι του ΟΦΗ, δεν θέλει να το καθυστερεί σε καμία περίπτωση και υπήρξαν και φάσεις που ο ίδιος, όταν είδε πως δεν είχε να δώσει πάσα, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του με σουτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook