Επασί: Εξαργύρωσε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με την μεταγραφή στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 27χρονος τερματοφύλακας εξαργύρωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την μεταγραφή του στον ΟΦΗ και βάσει αριθμών έρχεται ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας της Superleague 1.

Το συμβόλαιο του Ντεβί Επασί με την Λαμία έληξε τον περασμένο Ιούνιο και παρότι ήθελε να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην μάχη της παραμονής, ο 27χρονος τερματοφύλακας ήθελε να εξαργυρώσει την καταπληκτική χρονιά που έκανε με την μεταγραφή του σε μια ομάδα που θα έχει υψηλότερους στόχους από ότι εκείνη. Και αυτό δεν άργησε να γίνει για τον Καμερουνέζο γκολκίπερ που έκανε upgrade στην καριέρα του με την μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Τι μας έδειξε ο Επασί της περιόδου 2020 – 2021;

Βάσει αριθμών ο Καμερουνέζος επιθετικός είναι ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Ο νέος τερματοφύλακας του ΟΦΗ σε 21 παιχνίδια με την φανέλα της Λαμίας δέχτηκε 11 γκολ – αριθμός χαμηλός εκ των οποίων τα 7 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα 4 στα play out.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η επίδοση των clean sheat αφού δεν δέχτηκε γκολ σε 14 παιχνίδια – επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ζοσέ Σα του Ολυμπιακού.

Σαφώς και ο Επασί δεν είναι… Βάτερμαν με την μπάλα στα πόδια, ο Ολλανδός παραμένει (ενδεχομένως και είναι) ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα με αυτό το χαρακτηριστικό όμως όπως γράφαμε και χθες σκοπός και στόχος του ΟΦΗ ήταν να ενισχυθεί η ομάδα με έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι ισάξιος ή και καλύτερος του 36χρονου.

Με την άφιξη του Επασί διαμορφώνεται και οριστικά η τετράδα των γκολκίπερ για την επόμενη σεζόν με τον ΟΦΗ να κλείνει σχετικά νωρίς αυτό το κεφάλαιο αφού πλέον ησυχάζει το κεφάλι του. Είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες προσθαφαιρέσεις σε αυτήν την θέση με τους Επασί, Βάτερμαν, Σωτηρίου, Σηφάκη να είναι η τετράδα των γκολκίπερ για την επόμενη σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook