Παπαβασιλείου: «Δεν είναι εύκολο όταν προέρχεσαι από ένα μικρό νησί σαν ένας άγνωστος»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου μίλησε σε βρετανική ιστοσελίδα για την καριέρα του στη Νιουκάστλ, στην οποία πήρε μεταγραφή από τον ΟΦΗ και έγινε ο πρώτος Κύπριος που αγωνίζεται στην Premier League.

Ο παλαίμαχος παίκτης και πρώην προπονητής του ΟΦΗ, αλλά και του Εργοτέλη, Νίκκι Παπαβασιλείου, έγραψε ιστορία το 1993, καθώς πήρε μεταγραφή από ΟΦΗ στη Νιουκάστλ και έγινε ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού».

O Νίκκι Παπαβασιλείου μίλησε στην βρετανική ιστοσελίδα «Chronicle Live» για την καριέρα του στην Αγγλία, τον ανταγωνισμό που υπήρχε, αλλά και το φιλικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των παικτών. Ο Παπαβασιλείου μετά από δύο χρόνια στη Νιουκάστλ, (15 συμμετοχές, 3η & 2η θέση στο πρωτάθλημα) επέστρεψε για ακόμα ένα χρόνο στον ΟΦΗ και μετά συνέχισε και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Κύπρο.

Ο Κύπριος στη συνέχεια έγινε προπονητής, πέρασε μεταξύ άλλων από τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη, τον Πανιώνιο και την Γουάντι Ντέγκλα της Αιγύπτου και τώρα βρίσκεται στο «τιμόνι» της Νέας Σαλαμίνας στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκκι Παπαβασιλείου είπε στο «Chronicle Live»:

«Δεν είναι εύκολο όταν προέρχεσαι από ένα μικρό νησί σαν ένας άγνωστος και πρέπει να δείξεις ότι είσαι δυνατός. Είναι διαφορετικό όταν είσαι Ισπανός ή Γάλλος, αλλά έπρεπε να δουλέψω σκληρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Νομίζω πως έκανα μία πολύ καλή προετοιμασία, ήμουν πολύ παθιασμένος και ενθουσιασμένος και ο προπονητής το είδε. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω.

 

Μετά από επτά αγώνες, είχα ένα μικρό τραυματισμό και όταν επέστρεψε η ομάδα ήταν σε άλλο επίπεδο με παίκτες όπως ο Σκοτ Σέλαρς που τα πήγαιναν πολύ καλά. Αλλά έτσι είναι όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα. Υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν την θέση σου και εάν παίζουν καλά, θα παραμείνουν. Εάν δεν τραυματιστούν, δεν έχεις ξανά την ευκαιρία να δείξεις ότι αξίζεις.

Συνολικά, ήταν μία φανταστική εμπειρία. Μερικές φορές, χρειάζεσαι και λίγη τύχη για να πάνε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Υπήρχε πάντα ανταγωνισμός αλλά το κλίμα ήταν καλό. Ήμουν πολύ καλός φίλος με τον Πάβελ, ήμασταν συνέχεια μαζί, ήταν φοβερός άνθρωπος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook