Έρχεται την Τετάρτη στο Όστερμπεεκ ο Τοράλ – οι λόγοι που ο ΟΦΗ επέμενε στον Ισπανό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την Τετάρτη αναμένεται να έρθει στην Ολλανδία το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ που θα μπει αμέσως στις προπονήσεις.

Στην Ολλανδία θα βρίσκεται αύριο ο Τζον Τοράλ που θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων όπως έγραψε το Gentikoule και το βράδυ της Δευτέρας. Ο 26χρονος κεντρικός χαφ θα μπει αμέσως στις προπονήσεις και θα τεθεί στην διάθεση του Νίκου Νιόπλια ενώ δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής στα επόμενα φιλικά που θα δώσει ο ΟΦΗ.

Ο Τζον Τοράλ έρχεται στον ΟΦΗ με 135 συμμετοχές σε ένα από τα πιο σκληρά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, την Τσάμπιονσιπ, την ίδια ώρα που σαφώς και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμού τα οποία τον έφεραν πίσω για την καριέρα που προβλεπόταν να κάνει όταν 16 χρονών άφηνε την Μπαρτσελόνα για την Αγγλία και την Άρσεναλ.

Όμως όπως αναφέραμε και χθες, πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποτελεί μια μεγάλη υπέρβαση για το club και που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσαμε τώρα όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα – πλην ορισμένων που έχουν συνεχή ευρωπαϊκή πορεία.

Αμιγώς αγωνιστικά ο ΟΦΗ ήθελε εξαρχής τον Τζον Τοράλ που αποτελούσε τον κυριότερο στόχο της ομάδας για την συγκεκριμένη θέση εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα.

Αμιγώς αγωνιστικά ο ΟΦΗ ήθελε τον Τοράλ για τους παρακάτω λόγους:

Α) Ανάκτηση της κατοχής. Είναι παίκτης που αγωνίζεται στην θέση “8”, ένας σύγχρονος box to box μέσος που έχει συνηθίσει να παίζει σε ένα πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης πίεσης όπως είναι το αγγλικό. Είναι ποδοσφαιριστής που πατάει την αντίπαλη περιοχή, του αρέσει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του αλλά και να εκτελεί ο ίδιος από μέση και μακρινή απόσταση.

Β) Παρότι μόλις 26 χρονών, διαθέτει εμπειρίες και είναι παίκτης με προσωπικότητα. Δεν του αρέσει να κουβαλάει την μπάλα αλλά να γίνεται άμεσα επικίνδυνος προς την αντίπαλη εστία, είτε με άμεση μεταφορά του τρανζίσιον, είτε με άνοιγμα του παιχνιδιού σε φάση αντεπίθεσης. Το κύριο προσόν του είναι τα πνευμόνια που διαθέτει παρότι δεν είναι αμυντικός μέσος. Έχει μάθει να παίζει σε πρωτάθλημα με πολύ υψηλούς ρυθμούς, σκληρό που χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Γ) Κοντινές πάσες, αλλαγή παιχνιδιού. Η ποδοσφαιρική του παιδεία, όπως μάρτυρα και η παρουσία του στην ακαδημία της Μπαρσελόνα και της Ατλέτικο αλλά και και κυρίως στην U19 της εθνικής Ισπανίας, είναι άρτια. Ειδικότερα στο χτίσιμο του παιχνιδιού με συρτές κοντινές πάσες και μεγάλες διαγώνιες μπαλιές αλλαγής παιχνιδιού στην αδύνατη πλευρά, θεωρείται κάτι παραπάνω από άρτιος.

Δ) Αυτήν την στιγμή είναι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ του ΟΦΗ σε σύγκριση με όλους τους άλλους (Ναμπί, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν) που χρησιμοποιούν το δεξί τους πόδι. Ο Τοράλ παίζει κυρίως στον άξονα όμως έχει την ικανότητα λόγω και του αριστερού ποδιού του να αγωνιστεί και ως εσωτερικός αριστερός μέσος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook