Νιόπλιας: «Ο ΟΦΗ δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ στους εκπροσώπους του τύπου κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης της ομάδας στο ΒΑΚ.

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν, την δύσκολη που πέρασε, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ:

Για το πως θα κινηθεί ο ΟΦΗ μεταγραφικά:

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχουν ρόλοι. Από την πρώτη ημέρα που υπέγραψα, έκανα την συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας για τα μεταγραφικά, για τις θέσεις που θέλουμε και από εκεί και πέρα όμως άλλοι τρέχουν τα μεταγραφικά κι εμένα η δουλειά μου είναι να προπονώ».

Για την προετοιμασία που θα γίνει σε κανονικές συνθήκες φέτος:

«Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε μόνο εμείς, αλλά είναι ένα πρόβλημα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα, οι παίκτες ξεκουράστηκαν και θα μπορούν να μπουν με μεγαλύτερη όρεξη, ασχέτως αν δεν παίζαμε στην πρώτη καραντίνα.

Γυρίζουμε στην κανονικότητα, μία κανονικότητα και με φιλάθλους. Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η δυναμική που μας δίνει το γήπεδό μας, η δυναμική που μας δίνει ο κόσμος μας, που μας έλειχε πάρε πολύ. Οι συνθήκες είναι πλέον ιδανικές για να κάνουμε μία καλή χρονιά».

Οι σκέψεις που κάνει για την περασμένη αλλά και για την επόμενη σεζόν:

«Οι σκέψεις είναι πάντα θετικές. Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά, την αφήνουμε πίσω μας, ξεκινάει μία καινούρια και πάμε για το καλύτερο.

Για το πότε θα έχουν «κλείσει» όλες οι μεταγραφικές υποθέσεις:

«Δεν ξέρω παιδιά, σας είπα ο ΟΦΗ λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, στα πρότυπα του εξωτερικού και είναι εντελώς διαφορετικός. Ο προπονητής πέρα από τη θέση που έχει και όσα έχει ζητήσει, δεν είναι υπεύθυνος. Άλλοι υλοποιούν τις μεταγραφές και ασχολούνται με τους στόχους της ομάδας. Έχει πάρα πολύ χρόνο η φετινή σεζόν, δεν είναι όπως πέρυσι που βιαζόμασταν. Τώρα υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι περιμένουν και μέχρι την τελευταία στιγμή, πάντα μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο.

Σχετικά με το τι διαφορετικό θα κάνει αγωνιστικά φέτος ο ΟΦΗ:

«Σε σχέση με πέρυσι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πάρα πολύ καλύτεροι. Δεν ήταν στόχος μας να παίξουμε στα πλέι άουτ, σίγουρα πολλές συγκυρίες μας έφεραν σε αυτή τη θέση, ήταν πάρα πολύ δύσκολα, αλλά πετύχαμε έναν στόχο τον οποίο δεν ξέραμε, γιατί δεν παίζαμε από την αρχή της χρονιάς με αυτό τον στόχο. Σίγουρα περιμένουμε πολύ καλύτερα πράγματα φέτος».

Για το που θα εστιάσει στην Ολλανδία:

«Το καλό με την Ολλανδία είναι ότι θα παίξουμε με πολύ αξιόλογους αντιπάλους. Θα δούμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα και σιγά σιγά θα έχουμε περισσότερες ‘προσαρμογές”, περισσότερους παίκτες στο γκρουπ και μέρα με τη μέρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook