Αποκλειστικό: Ο Πορτογάλος Πέδρο Καραβέλα νέος βοηθός του Νιόπλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule ο Πορτογάλος Πέδρο Καραβέλα είναι ο νέος βοηθός του Νίκου Νιόπλια και παράλληλα θα έχει καθήκοντα αναλυτή.

Το Gentikoule είχε αποκαλύψει από τις 14 Ιουνίου πως είχαν βρεθεί τα μέλη που θα στελεχώσουν το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ και πως ένας εξ’ αυτών θα είναι από το εξωτερικό. Το Gentikoule αποκαλύπτει σήμερα πως ένας εξ’ αυτών που θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του ΟΦΗ έχοντας καθήκοντα άμεσου συνεργάτη του Νίκου Νιόπλια αλλά και ως αναλυτής, είναι ο 44χρονος Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Καραβέλα.

Μάλιστα ο Πέδρο Καραβέλα, που βρίσκεται στο Ηράκλειο εδώ και λίγες ημέρες, βρέθηκε την Δευτέρα στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” παρακολουθώντας μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά το ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1987.

Ο 44χρονος Πορτογάλος με εμπειρία από την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει εργαστεί ξανά στην Ελλάδα καθώς αποτέλεσε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των ακαδημιών του Ολυμπιακού καθώς και βοηθός του προπονητή της U19 των Πειραιωτών. Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 μετά από εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς ενώ στην πατρίδα του εργάστηκε την φετινή σεζόν στην Βιλαφρανκουένσε. Ο Πέδρο Καραβέλα αναμένεται να αποτελέσει το δεξί χέρι του Νίκου Νιόπλια, θα έχει και καθήκοντα αναλυτή ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της ΠΑΕ για ολόκληρη την μορφή του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ αφού ο μοναδικός που συνεχίζει από την περσινή σεζόν είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Λάππας με τον οποίο αξίζει να αναφέρουμε πως είχε συνεργαστεί με τον 44χρονο Πορτογάλο στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που παρότι είναι μόλις 44 χρονών κουβαλάει εμπειρία μεγαλύτερη από 15 χρόνια στους πάγκους αλλά και στα τμήματα υποδομής όπου εργάστηκε σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας αλλά και της Ευρώπης (Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Μάλιστα τον Μάη του 2020 ο Πέδρο Καραβέλα ήταν ένας εκ των ομιλητών σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Μπαρτσελόνα για τον τρόπο δουλειάς αλλά και την μεθοδολογία που ακολουθούν οι Ισπανοί στην λειτουργία και την δομή των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο Καραβέλα είχε μιλήσει στο συνέδριο που είχε διοργανώσει η Μπαρτσελόνα στην ενότητα “πως δημιουργείται η ταυτότητα ενός συλλόγου” – είδηση μάλιστα που είχε δημοσιευτεί στην πασίγνωστη ιστοσελίδα της El Mundro Deportivo. Όπως τονιζόταν στο ρεπορτάζ της El Mundo, o Πέδρο Καραβέλα είχε αναφερθεί στην σημασία που έχει για έναν σύλλογο η διαμόρφωση της ποδοσφαιρικής ταυτότητας του

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook