Καστάνιος: “Φυσιολογικό που οι οπαδοί του ΟΦΗ ήρθαν στην προπόνηση”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Λουκ Καστάνιος ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν και σε συνέντευξη του στο sport24 έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα.

Ο Ολλανδός επιθετικός έμεινε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των Κρητικών, αν και εξαιτίας τραυματισμών δεν κατάφερε να βοηθήσει όσα θα ήθελε, ειδικά σε μία δύσκολη αγωνιστικά περίοδο: “Ήρθα τον Ιανουάριο, οπότε για μένα είναι δύσκολο να πω τι νιώθω σε σχέση με τα παιδιά που ήταν από την αρχή στην ομάδα. Είδα κάποια παιχνίδια της ομάδας και μου άρεσε που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο ο ΟΦΗ μαχόταν για να μπει στα playoffs. Έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα της ομάδας. Όμως είχαμε κάποιες άσχημες στιγμές, η ομάδα άλλαζε τους στόχους της, καθώς έπρεπε να επιβιώσει. Ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που παίζει για τη δεύτερη κατηγορία, είναι μια ομάδα που στοχεύει ψηλά. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες μαθαίνεις και πρέπει να συνεχίσεις. Προσωπικά δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα, λόγω τραυματισμών. Ήμουν απογοητευμένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Στο τέλος όμως είμαστε χαρούμενοι που ο ΟΦΗ μένει στη Super League Interwetten. Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε περισσότερες θετικές στιγμές, από ότι αρνητικές”.

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα έχουν έντονο ταμπεραμέντο

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με διαφορετικούς στόχους, ωστόσο ένα αρνητικό σερί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τον έμπλεξε σε περιπέτειες, με τον κόσμο να ασκεί έντονη κριτική. Ο Καστάνιος γνώρισε από πρώτο χέρι το μεσογειακό ταμπεραμέντο και την πίεση των ελληνικών ομάδων : “Είχα μια εβδομάδα στον ΟΦΗ και οι οπαδοί ήρθαν στην προπόνηση. Είναι φυσιολογικό σε έναν βαθμό, γιατί ο κόσμος πληρώνει χρήματα να μας βλέπει. Θέλει να παίζουμε καλά.

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο ταμπεραμέντο και το δείχνουν. Αυτό που είδα στα αποδυτήρια ήταν ότι υπήρχε πίεση στην ομάδα. Όλοι μας διαχειριζόμαστε την πίεση με διαφορετικό τρόπο. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που τελειώσαμε το πρωτάθλημα και η αλλαγή που δείξαμε στη νοοτροπία μας, δείχνει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε ότι συμβαίνει (καλό ή κακό). Θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε καλά την πίεση”.

O Nίκος Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος στον ο οποίο πιστώνεται η παραμονή του ΟΦΗ στην κατηγορία. Ο Λουκ Καστάνιος έζησε την μετάβαση στον πάγκο των Κρητικών, έπειτα από την απομάκρυνση του Γιώργου Σίμου: “Αρχικά, ο πρώτος προπονητής ο οποίος με έφερε εδώ (σ.σ. Γιώργος Σίμος), έκανε πολύ καλά πράγματα για τον ΟΦΗ. Το περιβάλλον δεν άλλαξε πολύ, καθώς όλοι είχαμε την ίδια νοοτροπία. Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε ήταν το σύστημα της ομάδας. Πώς έπρεπε να παίζει και να σκέφτεται όλη η ομάδα, άλλοι παίκτες να έχουν κυρίως αμυντικό προσανατολισμό, άλλοι επιθετικό. Άλλαξε μικρά κομμάτια του παζλ. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αλλαγή που έφερε και φυσικά όταν κερδίζεις το κλίμα γίνεται καλύτερο”.

Ο ΟΦΗ έχει αφήσει πίσω του τη φετινή σεζόν και πλέον σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, έχοντας ήδη προσθέσει στην διοικητική φαρέτρα του τον Μηνά Λυσάνδρου. Τι πρέπει να κάνουν όμως οι Κρητικοί για να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών: “Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, όπου σκεφτόμαστε περισσότερο τη νίκη. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχίσουμε, να έχουμε καλή προετοιμασία, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Ύστερα να χτίσουμε βήμα-βήμα, αυτό που κάνουμε τώρα”.

sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook