Η αναβάθμιση του Μανώλη Βασιλάκη βάζει στις ράγες το πλάνο Σκαφιδαρά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η προαγωγή του Μανώλη Βασιλάκη από εντεταλμένο σύμβουλο σε Αντιδήμαρχο, ίδιων αρμοδιοτήτων δίνει πλέον το έναυσμα ώστε ο Δήμος Ηρακλείου να βάλει σε φουλ προτεραιότητα τις απαιτήσεις του ΟΦΗ. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Πέραν του πολιτικού Μανώλη Βασιλάκη που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει διανύσει την δική του αξιοσέβαστη πολιτική διαδρομή, υπάρχει και ο φίλαθλος Μανώλης Βασιλάκης. Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν αγνό, εδώ και πολλές δεκαετίες φίλαθλο του ΟΦΗ που πάντα, παρά την θέση που κατείχε στον Δήμο Ηρακλείου, επέλεγε να στηρίζει τον σύλλογο αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας στην θύρα 7 παρακολουθώντας από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΟΦΗ ο Μιχάλης Μπούσης και εξέφρασε το ενδιαφέρον για την έκταση στον Σκαφιδαρά, δίπλα στο ΒΑΚ, ώστε το club να προχωρήσει σε μια επένδυση αξίας δεκάδων εκ. ευρώ, ο Μανώλης Βασιλάκης – που ήταν ήδη μέλος της δημοτικής αρχής – είχε αναλάβει τις επαφές με τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Μετά τις εκλογές του 2019, ο Μανώλης Βασιλάκης ανέλαβε καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου και υπεύθυνου της περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου αποτελώντας τον άνθρωπο με τον οποίο είχαν τις πιο στενές επαφές από την πλευρά του ΟΦΗ. Μιας και η έκταση στον Σκαφιδαρά είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και κατά συνέπεια είναι το άλλο μέρος αυτής της υπόθεσης που πρόκειται να αλλάξει το μέλλον του ΟΦΗ.

Πλέον ο Μανώλης Βασιλάκης από εντεταλμένος σύμβουλος προήχθη – αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη μιας και οι αρμοδιότητες του ήταν έτσι και αλλιώς σημαντικές – σε Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό είναι και το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για την αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά. Μια ιστορία που δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ, λόγω γραφειοκρατίας, και το οποίο επισήμανε και ο Μιχάλης Μπούσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα.

Πλέον όμως η αναβάθμιση του Μανώλη Βασιλάκη έχει και την δική της σημασία για τον ΟΦΗ καθώς είναι προφανής η διάθεση του Δήμου Ηρακλείου ώστε να ξεμπλοκαριστεί άμεσα η υπόθεση, να πάμε σε διαγωνισμό και από εκεί και πέρα να πάρει σάρκα και οστά το όραμα της ιδιοκτησίας για την γιγάντωση του συλλόγου. Κρατήστε και μια λεπτομέρεια που είναι ιδιαίτερα σημαντική: Ο Μανώλης Βασιλάκης ως εντεταλμένος σύμβουλος δεν είχε δικαίωμα υπογραφής και όποτε χρειαζόταν να γίνει ένα βήμα, αυτή η ιστορία περνούσε μέσα από την δαιδαλώδη ελληνική γραφειοκρατία. Ωστόσο αναλαμβάνοντας πλέον την θέση του Αντιδημάρχου, αυτό αίρεται, ο Μανώλης Βασιλάκης – σε κάθε απόφαση που παίρνεται – έχει δικαίωμα υπογραφής και κατά συνέπεια οι διαδικασίες μπορούν να απλουστευτούν και να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook