Τριαντάφυλλος Πασαλίδης: Αριστερός στόπερ, ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια και υψηλές φιλοδοξίες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ποιος είναι ο 24χρονος αμυντικός με τον οποίο ο ΟΦΗ «άνοιξε» τις φετινές του μεταγραφές.

Ο ΟΦΗ έκανε σήμερα «σεφτέ» στις μεταγραφές, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη. Ο 24χρονος αμυντικός αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης και επέλεξε να έρθει στο Ηράκλειο για να συνεχίσει την καριέρα του. Η λέξη «επέλεξε» δεν μπαίνει τυχαία, καθώς ο πρώην πλέον αμυντικός των Αρκάδων είχε πρόταση και από άλλη ομάδα της Super League 1, όμως διάλεξε τον ΟΦΗ.

Ο γεννημένος στο Κορδελιό Πασαλίδης, ήθελε να πάει σε μία ομάδα με υψηλότερο στάτους από ότι οι Αρκάδες και αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησε να αποχωρήσει από τον Αστέρα παρότι δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο νέος στόπερ του ΟΦΗ ήταν πολύ κοντά στο να σημειώσει 100 εμφανίσεις με την ομάδα της Τρίπολης, καθώς συνολικά φόρεσε την φανέλα της για 98 παιχνίδια. Ο Πασαλίδης είναι ένας παίκτης πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια, που δεν δημιουργεί προβλήματα, ενώ γενικά είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων. Αγωνιστικά τον χαρακτηρίζει η ηγετική του φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο, που μπορεί να παρασύρει με την καλή έννοια τους συμπαίκτες του, ενώ ένα ακόμα πολύ καλό χαρακτηριστικό του είναι το ότι δεν φοβάται να μπαίνει στις φάσεις.

Ένα γεγονός το οποίο δείχνει την προσαρμοστικότητά του, είναι πως παρότι είναι δεξιοπόδαρος, στον Αστέρα Τρίπολης αγωνιζόταν σχεδόν πάντα αριστερά, και μάλιστα με μεγάλη άνεση βοηθώντας στο build up του παιχνιδιού της πρώην ομάδας του. Το σίγουρο είναι πως η επιλογή που έκανε δείχνει πως έχει υψηλές προσδοκίες για την επόμενη σεζόν, αλλά και για τη συνέχεια της καριέρας του, θέλοντας να πετύχει στον ΟΦΗ (κάτι το οποίο φαίνεται και από τις πρώτες του δηλώσεις).

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως έχει συνολικά 11 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, ενώ έχει κληθεί και στην Εθνική Ανδρών το 2018.

Πάνος Κατσαρός

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook