Τι περιλαμβάνει το πλάνο της διπλής ανάπλασης στην Αλικαρνασσό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μιχάλης Μπούσης εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην περιοχή του αεροδρομίου στην Αλικαρνασσό και το Gentikoule καταγράφει την πρόταση των μελετητών της διπλής ανάπλασης.

Ασφαλώς και η αναφορά του Μιχάλη Μπούση στην περιοχή που βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν προήλθε τυχαία. Η πρόταση των μελετητών της διπλής ανάπλασης του χωρικού του αεροδρομίου Ηρακλείου έγινε τον περασμένο Οκτώβρη και αφορά την ανταλλαγή της έκτασης που κατέχει, τώρα, το “Γεντί Κουλέ” με αντίστοιχη στην Αλικαρνασσό με τον Δήμο Ηρακλείου να έχει ξεκινήσει από τώρα τον σχεδιασμό προκειμένου να μην χαθεί καθόλου χρόνος όταν έρθει η ώρα της μετεγκατάστασης του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Η πρόταση που είχε κατατεθεί και αφορούσε το “Γεντί Κουλέ” ήταν να δημιουργηθεί, στην θέση του, χώρος πρασίνου και η έκταση του γηπέδου του ΟΦΗ να συμπεριληφθεί στην έκταση του αεροδρομίου που είναι, συνολικά, 1.800 στρέμματα. Συγκεκριμένα η πρόταση που αφορά το “Γεντί Κουλέ” έρχεται να συνδεθεί με ένα από τα σκέλη της πρότασης που αναφέρει ότι το 20% της έκτασης 1.800 στρεμμάτων του υφιστάμενου αεροδρομίου προτείνεται ως διπλή ανάπλαση που αφορά την αντίστοιχη δημιουργία πρασίνου στην πόλη του Ηρακλείου και αφορά τον οικοδομήσιμο χώρο στην περιοχή των Καμινίων.

Βάσει της ίδιας λογικής, οι μελετητές προτείνουν για την έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου ως εξής: 30% χώρο πρασίνου, 20% μοντέλο ανάπλασης με την μεταφορά υποδομής (όπως έγινε το γήπεδο του ΟΦΗ στα Καμίνια), 20% τουριστική ανάπτυξη με την δημιουργία τουριστικών κατοικιών, 15% ζώνη καινοτομίας και τεχνολογικό πάρκο και 15% εμπορική ανάπτυξη και δημιουργία αιθουσών. Επίσης, οι μελετητές προσανατολίζονται σε μια χρήση της τάξης του 50% συνολικά που θα αφορά, υπό την ευρεία έννοια, χώρους πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις και εδώ έρχεται και συνδέεται η μεταφορά του γηπέδου του ΟΦΗ στην περιοχή του υφιστάμενου αεροδρομίου από τα Καμίνια σε εκείνη της Αλικαρνασσού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook