Θέμα: Όλα τα δεδομένα γύρω από την παραμονή του Νιόπλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ανοίγει τον φάκελο “παραμονή Νιόπλια” και καταγράφει με το ρεπορτάζ του όλα τα δεδομένα που επικρατούν. Η ΕΠΟ, τα “θέλω” του Νίκου Νιόπλια και η ατάκα στη Nova περί “πολλών προβλημάτων”.

Μετρώντας αντίστροφα για την συνέντευξη τύπου της Δευτέρας που από μόνη της αποκτά πολύ μεγάλη σημασία λόγω της παρουσίας του Μιχάλη Μπούση το φλέγον θέμα, ποδοσφαιρικά, είναι η παραμονή ή όχι του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ. Όχι, βέβαια και άδικα. Ο Νιόπλιας ήταν απόλυτα πετυχημένος στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας, κατάφερε να μεταμορφώσει ένα γκρουπ παικτών που είχαν εθιστεί στις ήττες, σε ένα μαχητικό γκρουπ που αρνούνταν να χάσει σώζοντας την κατηγορία με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στα έξι παιχνίδια των play out.

Η ξεκάθαρη πρόθεση της διοίκησης του ΟΦΗ είναι να παραμείνει ο Νίκος Νιόπλιας. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και το όνομα του Νίκου Νιόπλια είναι το μοναδικό που υπάρχει στην λίστα των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό βέβαια δεν είναι και η ανακάλυψη του αιώνα. Είναι όμως το αυτονόητο για την ΠΑΕ και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αποτελεί την επιλογή της διοίκησης.

Η πρόταση και η φημολογία περί ΕΠΟ

Τα πρώτα δημοσιεύματα περί πρότασης της ΕΠΟ προς το πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια έσκασαν, στην κυριολεξία, λίγες ώρες και λίγες ημέρες πριν η ΠΑΕ ανακοίνωσει την συμφωνία της με τον 56χρονο τεχνικό. Η πραγματικότητα ποια είναι; Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όντως τον περασμένο Μάρτη υπήρξε επίσημη πρόταση προς το πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια για να αναλάβει το κουμάντο όλων των εθνικών ομάδων. Μάλιστα η πρόταση προς το πρόσωπο του Νιόπλια είχε και την απόλυτη αποδοχή των ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ που έβλεπαν προς το πρόσωπο του έναν γνήσιο ποδοσφαιράνθρωπο, με δεδομένες ικανότητες και εμπειρία που λίγοι έχουν στην χώρα μας. Ο Νιόπλιας πήρε τον δρόμο της καρδιάς, επέλεξε την ομάδα που αγαπάει και το βράδυ της ήττας από την Λάρισα είπε το “ναι” για να οδηγήσει τον ΟΦΗ στα play out και να τον βάλει στον δρόμο της παραμονής. Μάλιστα αυτό που αξίζει να αναφέρουμε και έχει την σημασία του είναι πως στον ΟΦΗ είχαν ενημερωθεί προσωπικά από τον ίδιο τον Νιόπλια για την πρόταση της ΕΠΟ γνωρίζοντας εξαρχής τα δεδομένα που υπήρχαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Μέσα σε αυτό το δίμηνο ακολούθησαν πολλά. Η ΕΠΟ δείχνει πως αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα, έκτοτε δεν υπήρξαν, ο Νιόπλιας αφοσιώθηκε ψυχή και σώμα στην εκστρατεία παραμονής του ΟΦΗ ενώ από την πλευρά της Ομοσπονδίας όλα είναι ανοικτά. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένα περιβάλλον στο Γουδί που δείχνει πως είναι χωρισμένο σε στρατόπεδα που αρέσκονται να βάζουν τρικλοποδιές και όποιος γνωρίζει τον ίδιο τον Νίκο Νιόπλια δεν είναι και του… στυλ του να μπορεί να δουλεύει εν μέσω τέτοιων προβλημάτων. Πλέον το ενδεχόμενο “μεταγραφής” του στην ΕΠΟ δεν είναι κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες δίχως ωστόσο να αποκλείεται τίποτα.

Η ατάκα στη Nova περί “πολλών προβλημάτων που δεν τα ήξερε ο κόσμος”

Αρκετή σκόνη σήκωσε η ατάκα στις δηλώσεις που έκανε στη Nova, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία: “Υπήρχαν πολλά προβλήματα σε όλη την διαδικασία των play out που δεν τα έμαθε ο κόσμος”. Εύλογα ο κόσμος αναρωτήθηκε για αυτά τα “προβλήματα”. Ωστόσο σε αυτήν την φράση δεν υπήρξε ούτε κάποια αιχμή, ούτε κάποιος προβληματισμός. Αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες του Gentikoule είναι πως ο Νιόπλιας εννοούσε τα προβλήματα προπονητικού χαρακτήρα που απασχολούσαν την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια των play out. Από τα προβλήματα μικροτραυματισμών μέχρι το ιατρικό δελτίο που ήταν “φουσκωμένο” αλλά και πολλές λεπτομέρειες που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προετοιμασία του ΟΦΗ για κάθε ένα, ξεχωριστά, παιχνίδι των play out. Άλλωστε να επισημάνουμε πως στις δηλώσεις που έκανε το ίδιο βράδυ στην κάμερα του ΟΦΗ είπε, εννοώντας τον Γιάννη Σαμαρά (και όχι μόνο), πως “μετά το 2017 δεν περίμενα να επιστρέψω στην ομάδα και αν δεν ήταν όλη αυτή η παρέα, όλοι οι φίλοι μου δεν θα γινόταν ως προπονητής”.

Όλο το θέμα παραμονής του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ είναι συνάρτηση των δικών του προθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Νιόπλιας είχε αποσυρθεί και αν έβαλε ξανά φόρμα και κάθισε στον πάγκο οφείλεται στην αγάπη του για την ομάδα και στην σχέση του με τους ανθρώπους της. Ουσιαστικά, το αν ο Νιόπλιας μείνει στον ΟΦΗ ως προπονητής είναι κάτι που θα εξαρτηθεί κυρίως από τον ίδιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook