Video | Τo remake του 2016 με τον Φωστήρα μέσα από τα λόγια του Νιόπλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η συνέντευξη τύπου που είχε δώσει μετά το ματς του 2016 και πως η ιστορία επαναλήφθηκε μέσα από τις, τότε, δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια.

Η πορεία του ΟΦΗ στα play out και ο αγωνιστικός άθλος που κατάφερε να πετύχει όταν την ώρα που γινόταν η σέντρα του αγώνα με τον Βόλο έμπαινε στην διαδικασία ως τελευταίος, ισόβαθμος με την ΑΕΛ στους 19 βαθμούς, έχει πολλές ομοιότητες με την αντεπίθεση του 2016 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου βρέθηκε στο -16 από τον πρωτοπόρο Φωστήρα.

Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν 2015 – 2016 και ο ΟΦΗ κέρδισε τον Φωστήρα παίρνοντας την άνοδο για την Β’ Εθνική, μια υπόθεση που φαινόταν χαμένη τον Ιανουάριο του 2016, ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη του “Γεντί Κουλέ” είπε κάποια πράγματα που έχουν μεγάλες ομοιότητες με το φετινό ποδοσφαιρικό τμήμα. Μια συνέντευξη τύπου αποδείχθηκε…. προφητική αφού ο φετινός ΟΦΗ έζησε ένα remake και τα τότε λόγια του επαναλήφθηκαν από τα ίδια χείλη κατά την διάρκεια των επτά αγωνιστικών των play out.

Αρχικά ο Νιόπλιας είχε πει: “Τους είπα μην κοιτάζετε τι κάνει ο Φωστήρας. Φαντάζεστε να έχανε ο Φωστήρας και να χάναμε και εμείς; Ήταν διπλό το κακό. Εμείς να κερδίζουμε, να βάζουμε πίεση στον πρωτοπόρο και έτσι θα γινόμασταν καλύτεροι”.

Το επανέλαβε και φέτος στις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια των play out πως το πρώτο πράγμα που ενδιέφερε τον ΟΦΗ ήταν το τι κάνει εκείνος και όχι το τι κάνουν οι άλλοι. Το επανέλαβε μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, το έδειξε ξεκάθαρα και μετά τη νίκη στο Αλκαζάρ.

Συνεχίζουμε με τον Νιόπλια του… 2016: ““Όταν ήρθα στο πρώτο ματς, είχε στο γήπεδο 500, 600 όλοι ήταν απογοητευμένοι. Ήταν πολύ μεγάλο πράγμα να πιστέψουν σε αυτά που είπαμε, δεν τους κοροϊδέψαμε και στο τέλος μαζέψαμε 7-8 χιλιάδες κόσμο και έκλεισε μια χρονιά που ήταν χαμένη”.

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι, όχι άδικα ενδεχομένως, που πίστευαν στην εκκίνηση των play out ότι ο ΟΦΗ θα καταφέρει να βγει αλώβητος από αυτήν την διαδικασία. Η απογοήτευση από την εικόνα του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια της Superleague, οι 10 συνεχόμενες ήττες αλλά κυρίως η εικόνα που έδειχνε μέσα στο γήπεδο, ήταν αποθαρρυντικοί παράγοντες πίστης και χτισίματος σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους παίκτες και τον κόσμο. Μόνο μετά τη νίκη στο Αλκαζάρ, ο κόσμος πίστεψε πραγματικά πως ο ΟΦΗ θα καταφέρει να αποφύγει κάθε περιπέτεια και πιθανότητα κατάληψης της θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Τέλος, η μετάγγιση αίματος πρωταθλητισμού σε μια ομάδα που αγνοούσε τη νίκη για σχεδόν 2,5 μήνες: “Πρωταθλητισμό κάνουν αυτοί που αντέχουν και δεν βρίσκουν δικαιολογίες. Εγώ σε αυτό το γήπεδο πίκρες δεν είδα, ήμουν μέσα σε όλες τις επιτυχίες. Καμία φορά δεν πέρασα άσχημα εδώ μέσα. Είναι μεγάλη η σημερινή χαρά για μένα. Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμούμε όλοι, αυτά που έδωσα εγώ, δεν έδωσε κανένας. Πήρα πολλά αλλά έδωσα περισσότερα. Άκουσα πολλά. Έπαιξα το κεφάλι μου, θα μπορούσα να πάω αλλού. Πίστευα στα παιδιά, πίστευα στην δουλειά μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook