Το “Βαρδινογιάννειο” αλλάζει όψη – όλες οι λεπτομέρειες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με την χθεσινή έναρξη των εργασιών στο “Βαρδινογιάννειο” το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ αλλάζει ριζικά μορφή και το Gentikoule καταγράφει όλες τις επόμενες κινήσεις.

Το “Βαρδινογιάννειο” αναμένεται να αλλάξει μορφή και δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως το γνωρίζαμε τα προηγούμενα 30 χρόνια. Η σημασία των έργων είναι ιδιαίτερη καθώς τα τέσσερα γήπεδα που βρίσκονται στο ΒΑΚ θα γίνουν τρία που θα έχουν ισάριθμες διαφορετικές μορφές: Το ένα θα έχει υβριδικό χορτάρι, που πρόκειται για την πιο σύγχρονη μορφή που χρησιμοποιείται ήδη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά και στο “Καραϊσκάκη” καθώς και στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Μάλιστα, παρότι γραφειοκρατικά δεν έχει ξεμπερδέψει η ιστορία από την Περιφέρεια Κρήτης – κατά συνέπεια δεν έχει εκταμιευτεί το ποσό του 1 εκ. ευρώ – και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε από τον Μπούση να ξεκινήσουν τα έργα καθώς υπήρχε ο κίνδυνος, όταν ολοκληρώνονταν τα γραφειοκρατικά, να μην είναι έτοιμο το γήπεδο για την έναρξη της προετοιμασίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κάθε ένα γήπεδο που θα κατασκευαστεί, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, θα αποκτήσει διαφορετικό αγωνιστικό χώρο: Το ένα θα έχει υβριδικό χορτάρι, όπως αναφέρουμε παραπάνω, το άλλο φυσικό χόρτο και το τρίτο πλαστικό. Για την επιλογή του να γίνει ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα, ο λόγος έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα και τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στο “Βαρδινογιάννειο” με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να μετακομίζει σε άλλα γήπεδα ώστε να κάνει προπονήσεις. Κατά συνέπεια η δημιουργία γηπέδου με πλαστικό τάπητα θα δώσει την ευελιξία στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να προπονείται στο ΒΑΚ, σε μέρες κακών καιρικών συνθηκών και παράλληλα να μην επιβαρύνονται τα άλλα δύο γήπεδα.

Για το κόστος του έργου, το 1 εκ. ευρώ επιχορήγησης από την Περιφέρεια Κρήτης είναι μέρος του κόστους που θα χρειαστεί για να γίνουν οι εργασίες αφού πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και θα καλυφθεί με χρήματα της ΠΑΕ και του ιδιοκτήτη της Μιχάλη Μπούση. Η πρώτη φάση αφορά την ανακατασκευή των τριών γηπέδων και δεν είναι τυχαίο πως στην ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται λόγος για την “α’ φάση έργων” καθώς θα ακολουθήσει και β’ φάση που αφορά εν συνεχεία τις κτιριακές εγκαταστάσεις τόσο για το “Βαρδινογιάννειο” όσο και για την έκταση του Σκαφιδαρά για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook