Πρώτο “αντάρτικο” στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου για τον ΟΦΗ στην διπλή ανάπλαση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που είναι σε εξέλιξη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γιαουρτάς εξέφρασε την αντίθεση της παράταξης Ηράκλειο 3.7.5. για την ανταλλαγή της έκτασης του “Γεντί Κουλέ” με ανάλογη στον χώρο που βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά, σε δημοτικό συμβούλιο, τέθηκε ως θέμα η πρόταση των μελετητών αλλά και της παράταξης “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” για ανταλλαγή της έκτασης που κατέχει το “Γεντί Κουλέ” στην περιοχή των Καμινίων με ανάλογη που καταλαμβάνει εκεί που βρίσκεται, τώρα, το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Μετά την παρουσίαση του χωρικού σχεδίου από τους μελετητές, πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Γιαούρτας που μιλώντας εκ μέρους της παράταξης του εξέφρασε την αντίθεση του με την παραπάνω πρόταση.

“Αναφέρεται ως πρόταση παράταξης, η μεταφορά εγκαταστάσεων άλλης ομάδας, δεν βρίσκουμε τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν βλέπουμε τον λόγο να γίνει αυτό αλλά αντιθέτως θέλουμε να γίνει αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν” ήταν τα λόγια του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Γιαουρτά, με την παράταξη του Γιάννη Κουράκη ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5. εκφράζοντας φανερά την αντίθεση του με την πρόταση των μελετητών για ανταλλαγή της έκτασης που καταλαμβάνει το “Γεντί Κουλέ” με ανάλογη στην περιοχή του αεροδρομίου για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΟΦΗ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κουράκης είχε ξεκαθαρίσει πως την παράταξη του για την υπόθεση του χωρικού που περιλαμβάνει και την υπόθεση του ΟΦΗ θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Γιαουρτάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γιαουρτά, κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη Αντώνης Περισυνάκης που εξέφρασε και εκείνος την αντίθεση του λέγοντας πως “η Αλικαρνασσός έχει ήδη αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν χρειάζεται περισσότερες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook