Βασιλάκης στον Politica 89,8: “Στηρίζω την μεταφορά του γηπέδου του ΟΦΗ στην Αλικαρνασσό” – ΗΧΗΤΙΚΟ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανώλης Βασιλάκης μίλησε αποκλειστικά στον Politica 89,8 και το Νίκο Παπαδάκη για την υπόθεση της διπλής ανάπλασης αλλά και την αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα θα συζητηθεί το χωροταξικό σχέδιο για την διπλή ανάπλαση στην περιοχή του αεροδρομίου όπου η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, στηρίζει την πρόταση των μελετητών για μεταφορά του γηπέδου του ΟΦΗ από τα Καμίνια στον χώρο που βρίσκεται στην Αλικαρνασσό. Μια υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Politica.gr τον περασμένο Οκτώβριο και η οποία έρχεται σήμερα στην Λότζια.

“Το θέμα του γηπέδου του ΟΦΗ είναι μια πρόταση των μελετητών σε ένα τεράστιο αντικείμενο, δηλαδή μην χάνουμε την εικόνα του δάσους. Η εικόνα έχει ως εξής: Ο Δήμος Ηρακλείου αγωνίζεται αυτήν την στιγμή ώστε να του ανατεθεί ο χειρισμός και η μελέτη του τι θα γίνει στον χώρο του αεροδρομίου όταν αποχωρήσει από την περιοχή. Έχει μεγάλη σημασία να μην πάρει τον χώρο ένας επενδυτής για να κάνει ότι του καπνίσει αλλά να αποφασίσει ο Δήμος για το τι θα γίνει στην περιοχή. Μια από τις προτάσεις των μελετητών είναι να γίνει ανταλλαγή με τα Καμίνια ώστε να δημιουργηθεί εκεί χώρος πρασίνου και προτείνουν την μεταφορά του γηπέδου του ΟΦΗ, κάτι που εγώ το βρίσκω λογικό και το στηρίζω” είπε αρχικά για την υπόθεση της διπλής ανάπλασης και στην συνέχεια απάντησε στην ερώτηση του Νίκου Παπαδάκη για την εκμετάλλευση της περιοχής του Σκαφιδαρά, δίπλα στο ΒΑΚ: “Εκεί είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια αξιοποίησης των οικοπέδων και ενδεχομένως να ενδιαφερθεί ο ΟΦΗ. Όμως το ένα γεγονός δεν αναιρεί το άλλο. Θα είναι όμως πολύ ωραία ιδέα να υπάρχει ένα νέο γήπεδο με θέσεις στάθμευσης, σε παρθένο χώρο. Πάντως δεν θα ήταν λάθος να φύγει το γήπεδο του ΟΦΗ να φύγει από τα Καμίνια προκειμένου να ανασάνει η περιοχή”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook