Ιστορική μέρα για τον ΟΦΗ: Ξεκίνησαν τα έργα στο “Βαρδινογιάννειο”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών της ανακατασκευής του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου!

Ιστορική μέρα η 14η Απριλίου καθώς ξεκίνησε η πρώτη φάση των έργων στο αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ που περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή των τριών γηπέδων από τα τέσσερα που βρίσκονται στο ΒΑΚ και τα οποία αναμένεται να αλλάξουν ριζικά μορφή αφού θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας που πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς χώρους ενώ ίδιας τεχνολογίας τάπητας βρίσκεται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η έναρξη των έργων γίνεται με πρωτοβουλία του Μιχάλη Μπούση καθώς λόγω της γραφειοκρατίας θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει έτοιμο γήπεδο για την έναρξη της προετοιμασίας. Κατά συνέπεια ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ πήρε πάνω του την υπόθεση των έργων αφού λόγω της γραφειοκρατίας ήταν δεδομένο πως θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η ανακατασκευή των γηπέδων αφορά και τα τέσσερα γήπεδα που βρίσκονται εντός του ΒΑΚ, όπου θα προκύψουν τρία κανονικών διαστάσεων ενώ θα αλλάξει και η μορφή τους, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Η σχετική ανακοίνωση: 

“Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών της ανακατασκευής του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, η οποία θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια αλλά και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η α’ φάση ξεκίνησε σήμερα (14/4) και περιλαμβάνει την ανακατασκευή των τριών γηπέδων, αγωνιστικών διαστάσεων 105 μ. Χ 68 μ. με φυσικό, υβριδικό και τεχνητό χλοοτάπητα αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση της α’ φάσης υπολογίζεται στο τέλος του τρέχοντος έτους και τα γήπεδα θα παραδοθούν τμηματικά προς χρήση, αρχής γενομένης από εκείνο με το φυσικό χλοοτάπητα, το οποίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο στις αρχές του βασικού σταδίου προετοιμασίας της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Ο δημόσιος διαγωνισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την α’ φάση του έργου, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προπαρασκευαστικής διαδικασίας και η ανακοίνωσή του αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θέλει να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Συριγωνάκη και όλο το προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης, που δείχνει εμπράκτως τη στήριξή του προς το Club, αλλά και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Βασιλάκη και τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, κ. Γιάννη Δανδάλη για την άψογη συνεργασία τους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook